Witam. Zacznę od tego że coś tam się znam na telefonach, ale z takim problemem się nigdy nie spotkałem. Otóż mam 2 se w810i - w jednym jest rozlany wyświetlacz. Ten z dobrym wyświetlaczem oznaczę jako telefon 1 a ten z rozlanym jako 2. Jak to z sony ericssonami w moich rękach, tuning to podstawa ;] Wgrałem softa z cidem 49, później akustykę, patche (choć niektóre już były wgrane przez poprzedniego właściciela). Użytkowałem go z 2 dni i po włączeniu go od nowa przestała działać górna klawiatura. Przyciski od odbierania, rozłączania, C i powrót. Te nie działały. Jak wciskałem lewy górny przycisk (od odbierania) działał on jako wyłączanie telefonu. Pomyślałem że to wina softu. Wgrałem go i nic. Poszukałem jeszcze na innej stronie i to samo. Jeżeli nie soft no to płytka klawiatury. Wymieniłem i nic. Przełożyłem wyświetlacz i płytkę klawiatury do 2 i działa bez problemu. Dodam jeszcze że w 1 szwankował wyświetlacz, był biały, skakał, itp. Kupiłem go właśnie z białym wyświetlaczem. Po nocy obraz pojawił się i dalej skacze.
Pytania:
1.1 Jak usunąć wszystkie patche z 1? Wgranie softa nie pomaga, a ja nie pamiętam jakie dokładnie tam były wgrane przed zakupem.
1.2 Co może być przyczyną szwankowania klawiatury i wyświetlacza?
Teraz 2 telefon. Chciałem mu wgrać chociaż akustykę. Niestety żaden program go nie wykrywa. W menedżerze urządzeń widnieje jako niepoprawnie zainstalowany sterownik. Znalazłem od k750i, wskazuje folder i nic. Nie zainstaluje. Telefon jak jest kompletnie wyłączony wcale nie startuje po wpięciu kabla usb, a powinien. Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i nic.
Pytania.
2.1 Ma ktoś pewne i sprawdzone sterowniki? Instalowałem kilka i nic.
Pytania:
1.1 Jak usunąć wszystkie patche z 1? Wgranie softa nie pomaga, a ja nie pamiętam jakie dokładnie tam były wgrane przed zakupem.
1.2 Co może być przyczyną szwankowania klawiatury i wyświetlacza?
Teraz 2 telefon. Chciałem mu wgrać chociaż akustykę. Niestety żaden program go nie wykrywa. W menedżerze urządzeń widnieje jako niepoprawnie zainstalowany sterownik. Znalazłem od k750i, wskazuje folder i nic. Nie zainstaluje. Telefon jak jest kompletnie wyłączony wcale nie startuje po wpięciu kabla usb, a powinien. Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i nic.
Pytania.
2.1 Ma ktoś pewne i sprawdzone sterowniki? Instalowałem kilka i nic.