Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SE w810i - Szwankuje i nie wykrywa go PC

dominik1996r 06 Mar 2013 14:53 1260 4
    dominik1996r
    Level 18  
    Witam. Zacznę od tego że coś tam się znam na telefonach, ale z takim problemem się nigdy nie spotkałem. Otóż mam 2 se w810i - w jednym jest rozlany wyświetlacz. Ten z dobrym wyświetlaczem oznaczę jako telefon 1 a ten z rozlanym jako 2. Jak to z sony ericssonami w moich rękach, tuning to podstawa ;] Wgrałem softa z cidem 49, później akustykę, patche (choć niektóre już były wgrane przez poprzedniego właściciela). Użytkowałem go z 2 dni i po włączeniu go od nowa przestała działać górna klawiatura. Przyciski od odbierania, rozłączania, C i powrót. Te nie działały. Jak wciskałem lewy górny przycisk (od odbierania) działał on jako wyłączanie telefonu. Pomyślałem że to wina softu. Wgrałem go i nic. Poszukałem jeszcze na innej stronie i to samo. Jeżeli nie soft no to płytka klawiatury. Wymieniłem i nic. Przełożyłem wyświetlacz i płytkę klawiatury do 2 i działa bez problemu. Dodam jeszcze że w 1 szwankował wyświetlacz, był biały, skakał, itp. Kupiłem go właśnie z białym wyświetlaczem. Po nocy obraz pojawił się i dalej skacze.
    Pytania:
    1.1 Jak usunąć wszystkie patche z 1? Wgranie softa nie pomaga, a ja nie pamiętam jakie dokładnie tam były wgrane przed zakupem.
    1.2 Co może być przyczyną szwankowania klawiatury i wyświetlacza?

Teraz 2 telefon. Chciałem mu wgrać chociaż akustykę. Niestety żaden program go nie wykrywa. W menedżerze urządzeń widnieje jako niepoprawnie zainstalowany sterownik. Znalazłem od k750i, wskazuje folder i nic. Nie zainstaluje. Telefon jak jest kompletnie wyłączony wcale nie startuje po wpięciu kabla usb, a powinien. Przywróciłem mu ustawienia fabryczne i nic.
    Pytania.
    2.1 Ma ktoś pewne i sprawdzone sterowniki? Instalowałem kilka i nic.
    dominik1996r
    Level 18  
    A co z drugim problemem mianowicie wykrywaniem telefonu?
    nemo333
    Level 30  
    patche usuwasz flashem całego softu czyli main+fs+custom, nie ma możliwości żeby jakieś zostały.
    i spróbuj przełożyć fastport, może w 2 jest zabrudzony albo uszkodzony.
    dominik1996r
    Level 18  
    No właśnie w tego 1 przekładałem bo w 100% jest sprawny. Dziwne, że tego wykrywa a tego 2 nie. Wgrywałem maina fs i customa to został patch np. na mega bsss, ikony od podgłoszania dźwięku, itp. Mówiłem już, że telefon w menedżerze urządzeń wykrywa. Telefon na kablu nie włączy się jak jest wyłączony. Szedłbym coś w tą stronę. Ten 1 jak podepnę kabel na wyłączonym to się właśnie włącza. Raczej nie wina sterowników.
    Podpiąłem teraz 1 i bez problemu wykryło na wyłączonym, natomiast 2 za nic w świecie nie chce wykryć.
    Znalazłem jeszcze 2 płyty główne. Wgrałem im softa. "3" włączy się ale nei działa klawisz w prawo i przyciski do podgłoszenia. Pewnie kolejny przypadek z filtrem. 4 jak włączę pokaże się biały ekran na ok. 2 sekundy. LCD sprawny, nie wiem co może być tu usterką.