Czy na tym Opticum HD AX C501 można zaprogramować nagranie filmu, który będzie w np. za kilka godzin?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKr33 wrote:można poprosić o jakiś przykład takiego modulatora?
recykler wrote:Witam, czy nagrywanie na zewnętrznej nagrywarce tego co się aktualnie ogląda będzie działać czy też pojawi się informacja o zabezpieczeniu?
recykler wrote:czy jest możliwe zgranie zarejestrowanego materiału z HDD nagrywarki na PC czy raczej pliki będą zaszyfrowane i nic z tego nie wyjdzie?
jazzzy wrote:andre49 : ty tak na serio ? nagrywanie z mediaboxa Cisco UPC na dysk komputera to bulka z maslem po HDMI i to od razu w HD x264; trzeba jedynie wywalic pareset zlotych na karte do PC; dochodzi jeszcze kwestia odpowiedniego sterownika i programu do nagrywania ale i z tym sobie poradzilem
Quote:żaden cywilizowany kraj nie wpuści ich obecnie na swój rynek
andre49 wrote:Pisałeś kolego wcześniej <trzeba jedynie wywalic pareset zlotych na karte do PC>. Teraz twierdzisz, że to nieduży wydatek, na tę kartę?
błoto ok. 60 zł - i tego teraz żałuję. Tym bardziej owe kilkaset zł (może ponad 500?) plus problemy z owym sterownikiem, aplikacja do karty, i niepewnie prawnie podłoże -i to ma być ta "bułka z masłem"? Ja pasuję.
andre49 wrote:jeszcze lepiej -na mój pendrive czy dysk twardy, w porcie USB -mojego tunera-dekodera DVB-t.
andre49 wrote:Postępowanie UPC ma charakter chyba pozaprawny, wymuszanie uległości, rezygnacji klienta ze swobód obywatelskich (skopiowanie rozpowszechnionego nagrania wideo na własny użytek)- w umowie abonenckiej?
andre49 wrote:modulatora HDMI-to RF-DVB-T FulHD
andre49 wrote:Tylko te legalne modulatory kosztują obecnie sporo ponad 3500 zł
andre49 wrote:Może jakiś chiński, modulatorek, nie wymagający udziału mocnego PC-laptopa, za 120-200 zł będzie omijać owe HDCP z dekodera UPC i jemu podobnych, trafi na nasz rynek?
andre49 wrote:Analogicznie jak te karty "Grabber HDMI" - do mocnych PC, z omijaniem HDCP, dostępne już w cenie ok., 65 USD?
KOCUREK1970 wrote:andre49 wrote:Analogicznie jak te karty "Grabber HDMI" - do mocnych PC, z omijaniem HDCP, dostępne już w cenie ok., 65 USD?
Taa, a kolega doliczył do tego cło, wyższy podatek vat u nas i pewnie jeszcze parę groszy "państwo" Ci za to wykasuje - moja cena końcowa, to około 500/600 zł...
Sam mam UPC z nagrywarką, ale wytłumaczcie mi proszę, co Wy z tego chcecie nagrywać? - gdzie nie włączysz to albo pierdoły, albo reklamy, w POLSKIEJ tv nie ma nic, co warto by nagrywać czy archiwizować.
jazzzy wrote:ja na przyklad nagrywam materialy dokumentalne, glownie z Planete ale tez NG lub Discovery/Travel
andre49 wrote:za 6 m0cy
andre49 wrote:nawet 30 minut- poświęcone na dopracowanie, dopieszczenie i odchudzenie -wartościowego filmu 100-120min (już netto) to jakoś trzeba zboleć
andre49 wrote:Najgorsze na "przyrodzie" z NatGeoW i NatGeoCh...
andre49 wrote:Ja bardzo poważnie rozważam rezygnację z TV UPC i dekodera
andre49 wrote:czy UPC będzie to nadal czynić, wobec konkurencji z DVB-T?
kplak wrote:Teraz już można się nimi cieszyć w dowolnym czasie na TV lub komputerze.
jazzzy wrote:kplak wrote:Teraz już można się nimi cieszyć w dowolnym czasie na TV lub komputerze.
rozwazam ta opcje bo wiem od niej od dawna jednak sa to jakby nie patrzec koszta 350zl za tuner + kolejne 300zl za jakis pojemny dysk, do tego dochodzi nie za prosta droga aby wydebic CI+
czy mozesz napisac ile zajmuje w GB jedna minuta oraz jedna godzina nagrania HD ?
jazzzy wrote:kplak wrote:Teraz już można się nimi cieszyć w dowolnym czasie na TV lub komputerze.
rozwazam ta opcje bo wiem od niej od dawna jednak sa to jakby nie patrzec koszta 350zl za tuner + kolejne 300zl za jakis pojemny dysk, do tego dochodzi nie za prosta droga aby wydebic CI+
czy mozesz napisac ile zajmuje w GB jedna minuta oraz jedna godzina nagrania HD ?