Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

toshiba satellite L775-172 - Przegrzewania, wyłączanie się

wotas12 07 Mar 2013 17:56 1509 4
    wotas12
    Level 9  
    Windows® 7 Home Premium (w wersji 64-bitowej, preinstalowany z funkcją odzyskiwania dysku twardego firmy Toshiba)
    Procesor Intel® Core™ i5-2450M drugiej generacji
    Wyświetlacz TFT Toshiba TruBrite® HD+ o wysokiej jasności i proporcjach 16: 9 z podświetleniem LED
    750 GB
    Ciemne srebro ze wzorem Matrix, czarna klawiatura
    6,144 (4,096 + 2,048) MB
    DDR3 RAM (1 333 MHz)
    NVIDIA® GeForce® GT 525M z obsługą technologii CUDA™

Laptop zaczął sprawiać problem od około 2tygodni. Grając zaczął sie przegrzewać, buczeć(wyć), i po kilku minutach wycia się wyłączał. Mam tego laptopa ponad rok, kupiłem nowego, wcześniej hulał pięknie wprost idealny lapek. Sciągnąłem program Speedfun żeby sprawdzić temperature, bo w czasie przegrzewania się zużycie CPU dochodzi max do ok.60 a nieraz tylko 30. Dziś sprawdziłem temperature i okazało się iż jak nic nie robie to temp. wynosi 40stopni ale gdy załącze gierke 60 stopni po niedługim czasie grania 70-80 i sie wyłącza. Co to może być ? Kilka dni temu zrobiłem formata...

Wrzucam też błędy jakie wyskakują po przegrzaniu.
    To wyskakuje prawie za kazdym razem.

to wyskoczylo mi ze 3 razy

Z góry dzięki za pomoc.
    Pan Szyszka
    Level 31  
    Laptop po prostu się przegrzewa. Trzeba by wyczyścić układ chłodzenia i przesmarować CPU i GPU pastą termoprzewodzącą/wymienić termopady.
    wotas12
    Level 9  
    Czyli najlepiej oddac do serwisu ? Samemu nie wiem nawet jak sie do tego zabrać.
    captain4
    Level 25  
    Buczenie może wskazywać na zatarty wentylator chłodzenia.
    wotas12
    Level 9  
    Takie temperatury mogą coś uszkodzić ?