Witam,
Jak w temacie Auto
Mercedes SLK 320 benzyna 2000rok V6.
Problem polega na tym iz po odpaleniu auta-pracuje normalnie i rowno, jednak gdy dodac gwaltownie gazu to zaswieca sie CHECK i auto przestaje rowno pracowac i brak mu mocy, nie chce jechaec.
Po zgaszeniu i odpaleniu znow pracuje normalnie jednak gdy sie przygazuje to zaczyna sie od nowa-szarpanie dlawienie nierowna praca silnika.
Zdiagnozowano wypadanie zap³onów na cylindrze 1 2 3.lub 1 4 6
¦wieci kontrolka silnika CHECK.
Wymieni³em ¶wiece na nowe 12 sztuk.
Zamieniane miejscami modu³y cewek.
Sprawdzone cisnienie na cylindrach wszedzie 12.
Cisnienie na listwie paliwa 3.5bara
Od³aczy³êm wydechy.
Nie bardzo mam pojecie co jeszcze mozna sprawdzic. wydaje mie sie ze jest rozciagniety lancuch jednak nie jestem pewien czy wlasnie w ten sposob auto by sie zachowywalo.
Mozliwy jest jeszcze jeden scenariusz mianowicie padniety czujnik polozenia walu lub walka rorzadu jednak wtedy wg mnie diagnoza powinna to wychwycic.
Co jeszcze mozna sprawdzic? jakies sygestie?
Jak w temacie Auto
Mercedes SLK 320 benzyna 2000rok V6.
Problem polega na tym iz po odpaleniu auta-pracuje normalnie i rowno, jednak gdy dodac gwaltownie gazu to zaswieca sie CHECK i auto przestaje rowno pracowac i brak mu mocy, nie chce jechaec.
Po zgaszeniu i odpaleniu znow pracuje normalnie jednak gdy sie przygazuje to zaczyna sie od nowa-szarpanie dlawienie nierowna praca silnika.
Zdiagnozowano wypadanie zap³onów na cylindrze 1 2 3.lub 1 4 6
¦wieci kontrolka silnika CHECK.
Wymieni³em ¶wiece na nowe 12 sztuk.
Zamieniane miejscami modu³y cewek.
Sprawdzone cisnienie na cylindrach wszedzie 12.
Cisnienie na listwie paliwa 3.5bara
Od³aczy³êm wydechy.
Nie bardzo mam pojecie co jeszcze mozna sprawdzic. wydaje mie sie ze jest rozciagniety lancuch jednak nie jestem pewien czy wlasnie w ten sposob auto by sie zachowywalo.
Mozliwy jest jeszcze jeden scenariusz mianowicie padniety czujnik polozenia walu lub walka rorzadu jednak wtedy wg mnie diagnoza powinna to wychwycic.
Co jeszcze mozna sprawdzic? jakies sygestie?