Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fritz!Box 7390 - problem ze switchem

09 Mar 2013 22:46 1521 2
  • Level 22  
    Fritz!Box 7390 podłączony przez LAN1 do modemu kablowego.
    Do LAN2 podłaczony switch gigabitowy 3Com'a i połączenie zestawia się tylko na 100MB. Kabel sprawdzany - przy połączeniu 3Com<->komputer zapina się na tym kablu 1GB.
    Przy restarcie Fritza zapala się na chwilę na switchu 3Com dioda 1GB, po czym gaśnie i zostaje połączenie 100MB.
    W konfiguracji Fritza nie znalazłem żadnych ustawień mających na to wpływ.
    Co robić???




    Sam sobie odpowiadam.
    System->Energy monitor->settings
    i powyłączać GREEN MODE (które ustawione jest defaultowo)
    [22.06.2021, g.9.00] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • User removed account  
  • Level 22  
    mjab wrote:
    Fritz!Box 7390 jest urządzeniem o przepustowości portów 100Mbps. Nie ma opcji by leciało do niego 1000 MBps ;)

    :)


    Chyba nie wiesz co piszesz.
    W konfigu, w sekcji System->Energy monitor->settings można ustawić przepustowość dla każdego portu, także 1GB.


    A w tej chwili świeci mi się piękna niebieska dioda sygnalizująca spięcie się Fritza z 3Com'em na 1GB.


    Także port wejściowy LAN1 konfiguruje się na 1GB.

    Fritz!Box 7390 - problem ze switchem