Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kymco agility 50 4t - dziwny dzwięk

GRZESIEK02 11 Mar 2013 21:31 1575 7
  • #1 11 Mar 2013 21:31
    GRZESIEK02
    Poziom 11  

    Witam w kymco agility 50 4t 6000km dobiega dziwny dźwięk tak jakby z łańcuszka rozrządu (napinacz ok). Jak go sprawdzić czy jest dobry ? Ewentualnie jak go wymienić czy trzeba silnik rozpołowić ? proszę o dobry opis dzięki.

  • #2 12 Mar 2013 13:44
    megane222
    Poziom 10  

    Żeby wymienić łańcuszek musisz rozpołowić silnik.
    Jak daleko wysunął się napinacz- po tym powinieneś wiedzieć czy to już koniec pracy napinacza czyli rozciągnięty łańcuch.
    Sprawdzałeś luzy na zaworach?

  • #3 12 Mar 2013 15:10
    GRZESIEK02
    Poziom 11  

    Zawory są w porządku, napinacz wysunięty do końca, inne łożyska w porządku

  • #4 12 Mar 2013 15:17
    megane222
    Poziom 10  

    no to jeżeli napinacz po wyjęciu był do końca wysunięty to wychodzi że łańcuch się rozciągnął.

  • #5 12 Mar 2013 21:23
    GRZESIEK02
    Poziom 11  

    rozebrałem silnik na części i wymienię łańcuszek a dla świętego spokoju łożyska na wale lecz jak ich nabić żeby nic nie zepsuć ?

  • #6 13 Mar 2013 10:44
    mieczyg
    Poziom 14  

    W tych silnikach nie wymienia się łożysk na wale. Sprawdź czy są dobre łożyska wałka rozrządu.

  • #7 13 Mar 2013 19:22
    GRZESIEK02
    Poziom 11  

    Jednak łożysk na wale nie wymieniam na wałku wydają się dobre . Czy simeringi wymienić przed rozłożeniem na części silnika było ok. Czemu w tych silnikach się nie wymienia tych łożysk na wale?

  • #8 13 Mar 2013 20:12
    mieczyg
    Poziom 14  

    Poczytaj sobie dlaczego się nie wymienia jest wiele takich tematów.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME