Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung SII - wymiana pękniętej szybki samdung galaxy s2

Vellpens2 12 Mar 2013 08:51 23499 7
    Vellpens2
    Level 2  
    Witam wszystkich. Czy ktoś zna serwis w Polsce który wykonuje taką usługę ?
    Popyt jest strasznie duży bo co 3 używany Samsung s2 na allegro ma pękniętą szybkę. Samą szybkę można dostać za 50zł a w porównaniu do całego przedniego panelu z dotykiem i wyświetlaczem różnica w cenie jest kolosalna

http://www.youtube.com/watch?v=ndgBUhYIhaM
    AB47
    Level 27  
    Wymiana samego dotyku jest nie realna.
    Sam dotyk kupują tylko ludzie którzy nie wiedzą, jak wygląda wymiana dotyku w tym modelu.
    Vellpens2
    Level 2  
    No przecież chyba widać wszystko na filmiku. Wystarczy rozgrzać starą szybkę do odpowiedniej temperatury a później zdjąć ją przy użyciu specjalnego druta zamiast nożem tak jak to wszyscy usiłują zrobić.
    Moje pytanie brzmi czy ktoś w Polsce takie coś wykonuje, a nie czy da się to wykonać.
    Wojte1199
    Level 19  
    Witam Nie wiem jak to wygląda w S2 Ale w ACE 2 wymieniłem bez żadnego problemu przy pomocy suszarki żony i szpilki. :D
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wojte1199 wrote:
    Witam Nie wiem jak to wygląda w S2 Ale w ACE 2 wymieniłem bez żadnego problemu przy pomocy suszarki żony i szpilki. :D

To skoro niewiesz o czym piszesz to lepiej nie pisz.

W polsce watpie zeby ktos takie rzeczy robil
    OlekMTG
    Level 34  
    Vellpens2 wrote:
    No przecież chyba widać wszystko na filmiku. Wystarczy rozgrzać starą szybkę do odpowiedniej temperatury a później zdjąć ją przy użyciu specjalnego druta zamiast nożem tak jak to wszyscy usiłują zrobić.
    Moje pytanie brzmi czy ktoś w Polsce takie coś wykonuje, a nie czy da się to wykonać.

To czy da się oddzielić (a jest to bardzo trudne) nie oznacza jeszcze sukcesu. Niestety na samym wyswietlaczu zostaje jeszcze warstwa kleju, której nie ma jak usunąć bez odpowiedniej chemii a sam wyświetlacz wygląda naprawde fatalnie. Nikt się tego nie podejmuje bo nawet jeśli by się udało to poświęcony czas jest warty więcej niż nowy oryginalny set.
    lukzee
    Level 1  
    U mnie wymiana przebiegła pomyślnie, na dowód załączam zdjęcia dla tych co mówią, że to awykonalne ;)

Samsung SII - wymiana pękniętej szybki samdung galaxy s2 Samsung SII - wymiana pękniętej szybki samdung galaxy s2 Samsung SII - wymiana pękniętej szybki samdung galaxy s2

Wszystko trzeba robić bardzo powoli i delikatnie. Używałem nóż do podważenia szkła, do oddzielenia szkła od wyświetlacza najlepiej spisała się folia (musi być jak najtwardsza i jak najcieńsza) folię należy wsuwać pod podgrzane wcześniej szkło, szkło podgrzewałem suszarką do włosów.
    Do czyszczenia z kleju użyłem zmywacz do paznokci, a na końcu wytarłem suchą szmatką. Ponieważ klej ma strukturę sylikonu, najlepiej ściągnąć ile się da na sucho przed czyszczeniem.
    Choć jest to tylko prowizoryczne klejenie szybki ( nie jest klejona do LCD jak org.) po uruchomieniu nie widzę różnicy.
    Koszt szybki z klejem 60zł.