Witam serdecznie.
Od pewnego czasu mam problem z buforowaniem czegokolwiek na youtube i pokrewnych serwisach. Początkowo myślałem że to problem javy (bo pojawił się po aktualizacji) zmieniałem aktualizacje na starsze i nowsze i nic to nie pomogło. Wczytałem gdzieś w internecie że problemem mogą być ciasteczka nic z tego to już przerobiłem. Kolejnym krokiem było przeinstalowanie przeglądarki korzystam z firefoxa wersja 19.0.2 czyli najnowszej. (oczywiście to też nie pomogło).
Problem wygląda następująco:
Włączam film na YT bufor startuje i startuje film, po chwili (nie ma reguły jak długiej chwili) bufor się zatrzymuje i ani drgnie dopóki albo nie odświeżę strony (czyli nie zacznie grać od nowa), albo nie zmienię rozdzielczości (obojętnie z jakiej na jaką) wtedy bufor ruszy z miejsca do końca filmu. Tak dzieje się prawie przy każdym filmie procentowo jakbym miał to opisać to w 95% filmów tak się dzieje.
Ktoś ma jakieś pomysły co jest nie tak zapewne z komputerem bo problem występuje też w przeglądarce chrome.
Jeśli chodzi o mój system i sprzęt to:
System Win 7 x64
dysk 500 (wolne miejsce jest)
RAM 6GB
Jeśli chodzi o dodatki do przeglądarki to zainstalowane mam tylko blokowanie reklam AdblockPlus, Jednak chciałbym zaznaczyć że po przeinstalowaniu przeglądarki nie miałem nic zainstalowanego i problem nadal występował.
pozdrawiam Smile