Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Silicon - nie uzbraja alarmu po wymianie akumulatora

sadek 19 Lut 2005 19:28 1815 2
  • #1 19 Lut 2005 19:28
    sadek
    Poziom 2  

    Witam. \
    Mam problem z alarmem SILICON. Prawdopodobnie założony w 1997 r. (Opel Astra) przez pierwszego właściciela auta. Podaję te informacje ponieważ nie wiem jaki model Silicona zainstalowano w moim aucie. A o co właściwie chodzi: w dniu dzisiejszym wymieniłem akumulator. Po tym fakcie alarm po włączeniu, w momencie uzbrojenia zaczyna wyć. I tak jest za każdym razem gdy go włączam. Nie włączony jest O.K.
    Co zrobiłem?
    Wyłączyłem syrenę, wyjąłem akumulator, włożyłem nowy, włączyłem syrenę i to wszystko.
    Proszę o jakieś pomysły na rozwiązanie problemu.
    A może ten typ tak ma?
    Dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam Sadek

    0 2
  • #2 19 Lut 2005 20:29
    bambo1
    Poziom 15  

    Sprecyzuj co znaczy "zaczyna wyć" i jak wygląda pilot?
    A) Prawdopodobnie masz na myśli potwierdzenie akustyczne uzbrojenia/rozbrojenia które zawsze pojawia sie po zaniku zasilania.
    Kasowanie :
    włącz ACC, wciśnij RESET i szybko przycisk UNLOCK (ew. kilka razy).
    B)Jeżeli przy uzbrajaniu słyszysz 2 sek. alarm to oznacza niezamknięcie drzwi lub pokryw - sprawdź czujnik maski czy nie został uszkodzony przy wymianie baterii.

    0
  • #3 19 Lut 2005 21:28
    sadek
    Poziom 2  

    Witam i dziękuję za odpowiedź.
    "Wyć" nie oznacza potwierdzenia włączenia alarmu, a ciągłe wycie syreny oznaczające np. włamanie itp. Włączałem alarm, a w momencie pojawiania się mrugającej diody zaczynała na stałe wyć syrena.
    Pilot: lock, unlock, przekreślona nutka (przyciski koloru zielonego), zielona dioda, suwak on/off, wysuwana antenka.
    Czy Reset jest po spodniej stronie pilota? Jest tam na środku jakiś otwór, ale nie jest opisany.
    Generalnie problem już znikł :-) Jak? Zresetowałem całość odłączając na kilkanaście minut akumulator. Po ponownym podłączeniu wszystko jest jak dawniej. Musiała coś elektronika zaszwankować.
    Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam

    0