Walczę ze wzmacniaczem który częściowo spłonął. NIe wiem co było przyczyną, taki dostałem. Jeden kanał udało się uruchomić, w drugim grzeją się tranzystory, nie da się ustawić prądu spoczynkowego. W płytce pod dwoma rezystorami wypalone są dziury, poodrywane ścieżki, elementy polutowane "na pająka" - masakra.
Pomyślałem że w ostateczności zrobię od nowa płytkę WS-400/a. Ale widzę że sam nie dam rady. Czy mogę prosić Szanownych Kolegów bardziej biegłych w elektronicznych arkanach o zerknięcie na załączniki i wytknięcie błędów.
Chodzi najbardziej o zgodność schematów.
- Czy wszystko dobrze przeczytałem i przerysowałem.
- Czy ścieżki łączą się / nie łączą się w odpowiednich miejscach, bo ma tym skanie kiepsko widać, a ktoś bardziej biegły pewnie wyłapie jakieś zasadnicze błędy.
- Czy diody śrubowe BYP680 można zamienić na jakieś 100v 5A w obudowie DO201-5.
- Czy mogę podmienić tranzystory tak jak poniżej ( tak wynika z tego co znalazłem w necie):
BC157->BC307
BC211->BD139
BD135->BD139
BC148->BC547
BC158->BC557
BDP285->BD911
BDP286->BD912
No i stale aktualna prośba o zdjęcia oryginału od strony druku i ewentualnie schematy w lepszej jakości - jak by ktoś posiadał.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Pomyślałem że w ostateczności zrobię od nowa płytkę WS-400/a. Ale widzę że sam nie dam rady. Czy mogę prosić Szanownych Kolegów bardziej biegłych w elektronicznych arkanach o zerknięcie na załączniki i wytknięcie błędów.
Chodzi najbardziej o zgodność schematów.
- Czy wszystko dobrze przeczytałem i przerysowałem.
- Czy ścieżki łączą się / nie łączą się w odpowiednich miejscach, bo ma tym skanie kiepsko widać, a ktoś bardziej biegły pewnie wyłapie jakieś zasadnicze błędy.
- Czy diody śrubowe BYP680 można zamienić na jakieś 100v 5A w obudowie DO201-5.
- Czy mogę podmienić tranzystory tak jak poniżej ( tak wynika z tego co znalazłem w necie):
BC157->BC307
BC211->BD139
BD135->BD139
BC148->BC547
BC158->BC557
BDP285->BD911
BDP286->BD912
No i stale aktualna prośba o zdjęcia oryginału od strony druku i ewentualnie schematy w lepszej jakości - jak by ktoś posiadał.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.