Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG Flatron w2252tq - Brak zasilania po około sekundzie od podłączenia do sieci

14 Mar 2013 09:05 1692 1
  • Level 2  
    Witam
    Mam pewien problem z w/w monitorem.
    Otóż monitor sam z siebie przestał działać. Po odłączeniu go od sieci i ponownym podłączeniu do sieci daje chwilowy sygnał, dioda oraz matryca się podświetlają po czym następuje odcięcie zasilania.
    Po rozkręceniu monitora, odłączeniu zasilacza od matrycy, i podłączeniu go do sieci, zasilacz działa. Problem pojawia się po podpięciu płytki z wejściami vga/dvi, a dokładniej po podpięciu taśmy matrycy. Po odwrotnym podpięciu taśmy matrycy(odwrócenie), monitor zachowuje się jak sprawny, zasilanie jest z tym, że obraz na matrycy jest biały.
    Czy ktoś ma pomysł co jest tego nagłego zepsucia?
    Pozdrawiam i czekam na porady.
  • Level 35  
    Mastodont wrote:
    Po rozkręceniu monitora, odłączeniu zasilacza od matrycy,

    O czym ty piszesz? W jaki sposób zasilacz jest podłączony do matrycy? Do płytki matrycy zwanej t-con jest podpięta taśma z sygnałami i zasilaniem 5V. Czy jeżeli odłączysz tą taśmę to masz prawidłową pracę zasilacza? Jeżeli masz zwarcie na t-con to powinien ulec przepaleniu bezpiecznik na nim. Taśmy nie podłączaj odwrotnie. Jesteś pod tym względem bardzo zdolny, ponieważ ta taśma ma odpowiednie prowadzenia i chyba wpychasz ten wtyk na siłę. Szukaj zwarcia na t-con.