Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia 1600 - Nokia 1600 komunikat 'nie ładuje'

ksmalcuga 14 Mar 2013 10:20 1656 8
  • #1 14 Mar 2013 10:20
    ksmalcuga
    Poziom 21  

    Witam, posiadam nokie 1600, nie zalana ani nie upadła, po włożeniu ładowarki pokazuje się komunikat 'nie ładuje', podmieniałem gniazdo, niestety mam tylko zamienniki, czy może to być ich wina? ew jaki układ odpowiada za ładowanie, pozdrawiam.

    0 8
  • #2 14 Mar 2013 10:23
    pietia434
    Poziom 22  

    Sprawdź na innej ładowarce.

    0
  • #3 14 Mar 2013 10:25
    gruktel

    Poziom 32  

    Miałem taki sam objaw na ładowarkach akcesoryjnych na oryginale działa jak złoto.

    0
  • #4 14 Mar 2013 10:26
    ksmalcuga
    Poziom 21  

    Sprawdzałem dla pewności na dwóch innych- tak samo.

    0
  • #5 14 Mar 2013 10:28
    sm233
    Poziom 36  

    Do podstawienia bateria, potem należy wymienić termistor, jeśli nadal nic to układ zasilania.

    0
  • #6 14 Mar 2013 10:53
    ksmalcuga
    Poziom 21  

    Dodam że czasami po wciśnięciu power, nie uruchamia się tylko jest napis Test Mode

    0
  • Pomocny post
    #7 14 Mar 2013 11:25
    spokoszeroko
    Poziom 19  

    Wymień 4 elementy za złączem baterii. Zacznij od dwóch na środkowym i sprawdź. Można też wymienić rezystora 47k pod układem klawiatury, obok gniazda SIM.

    0
  • #9 14 Mar 2013 12:08
    ksmalcuga
    Poziom 21  

    To tak, dwa układy za stykami od bateri na ładowanie, oraz solucja załączona w linku na test mode i problem rozwiązany, dzięki za pomoc wielkie, podziękowania ida.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo