Witam. mam następujący problem. Zaczął się on gdy grałem w tomb raider. Ni z gruszki ni z pietruszki wywaliło mi taki dziwny obraz w paski, irytujący dźwięk z głośników i zwiecha. Po restarcie systemu wszystko się ładowało jak zawsze, ale zamiast powitania, zastał mnie czarny ekran z kursorem który po kilku sekundach znikł. Wszedłem w tryb awaryjny, Użyłem combo fixa, przywracanie systemu i wszystko było ok. Ale jak zacząłem grać to znowu to samo. To samo było również w league of legends. Zrobiłem pełny format. Zainstalowałem wszystkie sterowniki. Grałem sobie w gta 4 gdy po kilku godzinach znowu problem wrócił. Dodam też że wcześniej, jak grałem w LoLa, gra się przycinała i wyskakiwał komunikat że sterownik "coś tam" ale odzyskał sprawność. I znowu czarny ekran i system nie chce ruszyć( po restarcie oczywiście) wszedłem w tryb awaryjny, usunąlem sterowniki do grafiki, i system wstał. Zainstalowałem sterowniki, znowu padł. Temperatura karty to 35" w stresie nie przekracza 45'C Game booster twierdzi ze temp procka to 82'C ale bios uważa że to tylko 37'C. Wcześniej robiłem różne cuda wianki i szamańskie sztuczki i system ruszał, lecz teraz ten czarny ekran stał się moim przyjacielem i nie chce mnie zostawić. Od 2 dni przeglądam internet i nie znalazłem nic sensownego poza CZARNYM EKRANEM ŚMIERCI ale on się mnie nie tyczy bo nie mogę uruchomić men. zadań. Dane taktyczno-techniczne mojego potwora
procesor AMD Phenom 9550 x4 2.2GHz z chłodzeniem spartana + nowa pasta
Grafika ATI Radeon HD 7870 OC 2GB
Płyta główna GIGABYTE ale nie pamiętam modelu :/ wiem że jest popularna
Zasilacz 550W Cooler Master
6gb ram ddr2
1tb Dysk
Windows 7 Ultimate 64bit
Nod 32 ver 5 Smart Security
Dodam tylko że karta graficzna jest najnowszym nabytkiem bo posiadam ją od listopada a wszystkie programy które wymieniłem są oryginalne Tak, gardzę piractwem
Bardzo proszę Admina o nie kasowanie postu jeżeli temat jest zły, i proszę mi podać odpowiedni, zamiast podawać link bo nigdy nie uda mi się tego zrobić jak należy
Z Góry dziękuję za pomoc.
PS Posiadałem sterowniki catalyst 13.1, następnie 13,2 beta. Przed chwilą zainstalowałem 12.1 lecz problem jest ten sam.
Ma ktoś jakiś namiar tzn email lub telefon do działu technicznego ati ??
procesor AMD Phenom 9550 x4 2.2GHz z chłodzeniem spartana + nowa pasta
Grafika ATI Radeon HD 7870 OC 2GB
Płyta główna GIGABYTE ale nie pamiętam modelu :/ wiem że jest popularna
Zasilacz 550W Cooler Master
6gb ram ddr2
1tb Dysk
Windows 7 Ultimate 64bit
Nod 32 ver 5 Smart Security
Dodam tylko że karta graficzna jest najnowszym nabytkiem bo posiadam ją od listopada a wszystkie programy które wymieniłem są oryginalne Tak, gardzę piractwem
Bardzo proszę Admina o nie kasowanie postu jeżeli temat jest zły, i proszę mi podać odpowiedni, zamiast podawać link bo nigdy nie uda mi się tego zrobić jak należy
Z Góry dziękuję za pomoc.
PS Posiadałem sterowniki catalyst 13.1, następnie 13,2 beta. Przed chwilą zainstalowałem 12.1 lecz problem jest ten sam.
Ma ktoś jakiś namiar tzn email lub telefon do działu technicznego ati ??