Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

nokia lumia 920 i problem z WiFi

b0n0v0x 15 Mar 2013 15:57 5334 9
    b0n0v0x
    Level 9  
    Witam,
    zakupiłem nowiutką NOKIE LUMIE 920 i mam pewien problem. Otóż jak chce przegladac internet przez swoją domową siec wyskakuje przy każdej próbie komunikat:
    "wystąpił problem z wyświetleniem tej strony prosze skorzystac z funkcji Odśwież lub spróbowac później"

Z kolei jak normalnie przeglądam strony przez mojego operatora komórkowego wszystko jest OK, byłem już także w serwisie NOKII i jedyne co mi tam zrobili to sprawdzili, że telefon jest sprawny bo połączyli się z ichsiejszą siecią i też śmigał, niestety koleś nie był w stanie mi nic wiecej doradzic poza "zresetowaniem telefonu" (to oczywiscie tez nie pomogło!)

Dodam, że ze swojej sieci WiFi korzystam też na NOKII C6 (działa bezproblemowo)
    i że tutaj na 920-tce sama konfiguracja chyba przebiega w porządku bo po zakończeniu pod nazwą sieci pojawia się "połączono".

Co sprawdziłem jeszcze to że proprawnie zostaje przydzielone IP i DNS, bo na obu telefonach sa takie same.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
    i pozdrawiam
  • Helpful post
    voitek1
    Level 39  
    Sprawdź, czy ping z kompa do telefonu działa?

b0n0v0x wrote:
    ...IP i DNS, bo na obu telefonach sa takie same...
    IP powinny być inne...
    b0n0v0x
    Level 9  
    Masz racje IP różnią sie sama końcówka .03 .05
    Natomiast poprosiłbym o jakąś podpowiedź odnośnie tego pingu jak to sprawdzic?! Bo nie bardzo sie orientuje/

Dziekuje za szybka odpowiedz
  • Helpful post
    voitek1
    Level 39  
    Z kompa pingujesz z cmd: ping 192.168.1.3 (tu wpisujesz adres komórki).
    Czy to się dzieje na każdej stronie? Spróbuj wejść na gogle.com
    b0n0v0x
    Level 9  
    Wiec tak z pingiem zrobilem.
    Wyrzuca ze:

4 pakiety wyslane 4 odebrane straty 0%
    czas bładzenia min 35 max 645 sredni 213ms

Za to jest coś dziwnego bo sprawdziłem z tą stroną (tak jak pisałeś) google.com i ona sie ładuje! Nawet ładuje się pierwsza strona jaką wpisze w wyszukiwarce (ale tak jakby nie cała, chyba bez zdjęc bo sa takie puste kratki) natomiast jak próbuje wejśc na jakaś podstronę to juz dzieje się to co wcześniej:(

O co chodzi?!

Dzieki za tak szybkie reakcje:)
  • Helpful post
    voitek1
    Level 39  
    ...O ustawienia wyświetlania stron
    Pogrzeb bardziej w telefonie i w ustawieniach przeglądarki
    b0n0v0x
    Level 9  
    No ale skoro to ustawienia przeglądarki IE, to dlaczego przy łączeniu się przez siec komórkową pokazuje wszystko OK i dlaczego ta sama przeglądarka w sieci WiFi w serwisie nokii także załadowała normalnie strone którą miałem w pamięci telefonu, a która u mnie się nie ładuje?!
    Czy to możliwe żeby przeglądarka miała różne ustawienia dla dwóch różnych sieci WiFi?!
    b0n0v0x
    Level 9  
    A żeby tego wszystkiego było mało to dziś rano załadowała mi się strona która wcześniej mi się nie ładowała! Kompletnie niezrozumiałe dla mnie! Przy czym jak spróbowałem załadowac następną to już problem ten sam!
    b0n0v0x
    Level 9  
    Ktoś pisał, że może to byc wina sterowników routera.
    To możliwe?!
    A jeśli tak to jak je zaktualizowac nigdy czegoś takiego nie robiłem.
    luki56
    Level 39  
    Skonfiguruj od nowa router. jak nie to to masz coś skopane w ustawieniach przeglądarki.