Witam
Mam problem z 206 -tka z 2001 r 1,4 benzyna ,
szukałem podobnych problemów i znalazłem że to częsta usterka ale mało porad jaki co naprawić żeby zadziałało.
Otóż najpierw zaczął wariować obrotomierz , albo pokazywał za mało o 1000 obr albo nic nawet nie drgnął, teraz działa ale przestał działać prędkościomierz , wskazówka stoi na zerze ale licznik dzienny pokazuje i zlicza przejechaną trasę .
Do tego jeszcze raz działa a raz nie podświetlanie pokręteł od regulacji nawiewu .
Nie wiem czy to ma coś wspólnego jedno z drugim ale straszy nas ta 206 tka.
Acha licznik patrząc na allegro to jest z wersji po lifcie z 1 wtyczką czyli od lewej wskaźnik paliwa , obrotomierz bez wskaźnika temperatury wody, prędkościomierz i wskaźnik temperatury wody.
Za wszelkie rady z góry dziękuję
Edit
Wczoraj wieczorem działał samochód a dziś rano już go nie można uruchomić
kolejny objaw ? auto jest z gazem i teraz przy kręceniu rozrusznikiem czasem wyłączają się diody pokazujące paliwo/gaz na czym jedzie tzn znika sterowanie przełącznikiem gaz/paliwo a po wyłączeniu stacyjki i ponownym przełączeniu w poz 3 - rozruch zaświecają się , to już mnie całkowicie zdziwiło.
Co to może być?
Mam problem z 206 -tka z 2001 r 1,4 benzyna ,
szukałem podobnych problemów i znalazłem że to częsta usterka ale mało porad jaki co naprawić żeby zadziałało.
Otóż najpierw zaczął wariować obrotomierz , albo pokazywał za mało o 1000 obr albo nic nawet nie drgnął, teraz działa ale przestał działać prędkościomierz , wskazówka stoi na zerze ale licznik dzienny pokazuje i zlicza przejechaną trasę .
Do tego jeszcze raz działa a raz nie podświetlanie pokręteł od regulacji nawiewu .
Nie wiem czy to ma coś wspólnego jedno z drugim ale straszy nas ta 206 tka.
Acha licznik patrząc na allegro to jest z wersji po lifcie z 1 wtyczką czyli od lewej wskaźnik paliwa , obrotomierz bez wskaźnika temperatury wody, prędkościomierz i wskaźnik temperatury wody.
Za wszelkie rady z góry dziękuję
Edit
Wczoraj wieczorem działał samochód a dziś rano już go nie można uruchomić

Co to może być?