Witam. Mam problem z podłączeniem przedniego panelu do płyty (wyjście słuchawek, wejście mikrofonu i złącza USB).
Problemem jest, że posiadam obudowę bodajże Logic Q10 i kiedyś zgubiłem od niej instrukcję podłączania paneli oraz na kablach z paneli i na płycie są inne oznaczenia. Próbowałem kiedyś podłączać na logikę, ale nie chciało działać. Teraz płyta jest po gwarancji i nie chcę jej uszkodzić niepoprawnie podłączając.
Z panelu mam 5 osobnych kabli, na których są poniższe oznaczenia:
1:
(1) +D
(1) -D
(1) GROUND
(1) VCC1
2:
(2) +D
(2) -D
(2) GROUND
(2) VCC2
3:
GROUND
R-OUT
R-RET
L-OUT
L-RET
4:
MIC GND
MIC-POWER
MIC-IN
5:
VP (+12V)
VP (+12V)
SHIELD
VG(GND1)
VG(GND2)
TPB-
TPB+
TPA-
TPA+
Zdjęcia z manuala płyty dotyczące wejśc na piny:
Z góry dziękuję za wszelką pomoc oraz w miarę możliwości wytłumaczenie do czego służą piny z obudowy i które do czego powinienem podłączyć, aby działał przedni panel audio i USB.
Problemem jest, że posiadam obudowę bodajże Logic Q10 i kiedyś zgubiłem od niej instrukcję podłączania paneli oraz na kablach z paneli i na płycie są inne oznaczenia. Próbowałem kiedyś podłączać na logikę, ale nie chciało działać. Teraz płyta jest po gwarancji i nie chcę jej uszkodzić niepoprawnie podłączając.
Z panelu mam 5 osobnych kabli, na których są poniższe oznaczenia:
1:
(1) +D
(1) -D
(1) GROUND
(1) VCC1
2:
(2) +D
(2) -D
(2) GROUND
(2) VCC2
3:
GROUND
R-OUT
R-RET
L-OUT
L-RET
4:
MIC GND
MIC-POWER
MIC-IN
5:
VP (+12V)
VP (+12V)
SHIELD
VG(GND1)
VG(GND2)
TPB-
TPB+
TPA-
TPA+
Zdjęcia z manuala płyty dotyczące wejśc na piny:

Z góry dziękuję za wszelką pomoc oraz w miarę możliwości wytłumaczenie do czego służą piny z obudowy i które do czego powinienem podłączyć, aby działał przedni panel audio i USB.