Witam,
Kilka dni temu zepsuł się mój 8-letni Electrolux - spalił się moduł sterowania, koszt wymiany ponad 500zł. Zdecydowałem się na zakup nowej pralki.
Moje wymagania:
- wsad 5-6kg
- prędkość obrotowa 1200-1400 obr/min
- timer - czyli prosty licznik pokazujący kiedy zakończy się program prania
- tanie części zamienne, dobry serwis
- głośność pracy, wielkość nie mają dla mnie żadnego znaczenia
Myślałem też na wykupieniem dodatkowej 5 letniej gwarancji, w sumie nie jest to duży koszt bo około 200zł. Chyba warto...
Trochę poszperałem i oto moi kandydaci:
BEKO WMB 61242 PT - 998 zł - Link
Whirlpool AWO/C 61400 - 988 zł - Link
Whirlpool AWO/C 61403P - 1288 zł - Link
AMICA AWN 612D - 911 zł - Link
ELECTROLUX EWP 1464TDW - 1209 zł - Link
Są jeszcze Samsungi, Indesity, Candy ale nie wiele wiem o tych firmach.
Prosiłbym Was o jakiś krótki komentarz na temat ww producentów (głównie BEKO i Whirlpool) - jak z częściami i serwisem? Mam w domu kilka urządzeń Zelmer, Amica, Electrolux, jeśli trzeba coś wymienić to idę do lokalnego dystrybutora części AGD i zamawiam. Nawet jeśli sprzęt jest już dosyć stary to podzespoły są dostępne i to w przystępnych cenach.
Kilka dni temu zepsuł się mój 8-letni Electrolux - spalił się moduł sterowania, koszt wymiany ponad 500zł. Zdecydowałem się na zakup nowej pralki.
Moje wymagania:
- wsad 5-6kg
- prędkość obrotowa 1200-1400 obr/min
- timer - czyli prosty licznik pokazujący kiedy zakończy się program prania
- tanie części zamienne, dobry serwis
- głośność pracy, wielkość nie mają dla mnie żadnego znaczenia
Myślałem też na wykupieniem dodatkowej 5 letniej gwarancji, w sumie nie jest to duży koszt bo około 200zł. Chyba warto...
Trochę poszperałem i oto moi kandydaci:
BEKO WMB 61242 PT - 998 zł - Link
Whirlpool AWO/C 61400 - 988 zł - Link
Whirlpool AWO/C 61403P - 1288 zł - Link
AMICA AWN 612D - 911 zł - Link
ELECTROLUX EWP 1464TDW - 1209 zł - Link
Są jeszcze Samsungi, Indesity, Candy ale nie wiele wiem o tych firmach.
Prosiłbym Was o jakiś krótki komentarz na temat ww producentów (głównie BEKO i Whirlpool) - jak z częściami i serwisem? Mam w domu kilka urządzeń Zelmer, Amica, Electrolux, jeśli trzeba coś wymienić to idę do lokalnego dystrybutora części AGD i zamawiam. Nawet jeśli sprzęt jest już dosyć stary to podzespoły są dostępne i to w przystępnych cenach.