Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Sprzedam] Kolumny estradowe Dynamond

stachewicz8 16 Mar 2013 18:22 2928 10
    stachewicz8
    Level 15  
    Witam dziś mam na sprzedaż kolumny estradowe Dynamond, kolumny zagrały jedną imprezkę mają dopiero 3 miesiące, wyglądają i grają jak nowe. Są oparte o głośnik basowy 25cm i dwa piezo wysoko tonowe. Nie są to takie zwykłe kolumny no name. Dorobiłem do nich porządne zwrotnice i dałem przewody 1,5mm. Kolumny wykonane z płyty 18mm a nie jak chińskie kolumienki z milionami wat 12mm. Grają głośno i przyzwoicie z dobrą skutecznością. Idealnie nadają się na nadstawki do systemu 2.1 dla mobilnego Dj. rączki do przenoszenia mają zamontowane u góry, dzięki czemu łatwo się je przenosi.

Dane:
    250w (rms 125w)
    8ohm
    skuteczność 94db

zapłaciłem za nie 480zł, modyfikacje kosztowały mnie jakieś 80zł.

Niestety potrzebna mi bardzo szybko gotówka więc 300zł + wysyłka mnie zadowoli.

[Sprzedam] Kolumny estradowe Dynamond
    JerzyPed
    Level 19  
    Tak z ciekawosci zapytam, jakie zwrotnice do nich dorobiles? czy zmieniles piezaki na dymamiczne driwery, czy po prostu podlaczyles zwrotnice do piezakow ? Czy ktos ci poradzil, czy sam wpadles na pomysl z tymi zwrotnicami?
    Pozdrawiam,
    Jerzy
    stachewicz8
    Level 15  
    Najpierw zostały dokonane pomiary głośników a potem odcięcia, niestety piezaki zostały jeden gra bardziej średnimi tonami i jest puszczony od 5khz do 12khz a resztą gra ten mniejszy piezak, midbass spokojnie radzi sobie do tych 5khz :)
    JerzyPed
    Level 19  
    Dziekuje Kolego za informacje, musze przyznac, ze bardzo "nowatorskie, oryginalne" rozwiazanie z piezakami i zwrotnica.
    Pozdrawiam,
    Jerzy
    stachewicz8
    Level 15  
    Dla niedowiarków mogę przesłać zdjęcia zwrotnicy i wnętrza kolumn :)
    JerzyPed
    Level 19  
    Niedowiarkow na forum znajdzie sie wielu, wiec wklej zdjecia, jezeli nie sprawi Ci to klopotu. Wtedy latwiej znajdziesz kupca. W takiej sytuacji wielu poszlo by na "latwizne" i zamiast projektowac porzadna zwrotnice do piezakow dali by jakies tanie (a`30zl) wysokotonowce (dynamiczne) i zamiast zrotnicy tylko kondensator i zarowke samochodowa. Dlatego uwazam, ze Twoje rozwiazanie jest nowatorskie i oryginalne. Przyznam sie, ze nigdy nie widzialem piezakow ze zwrotnica. Firmowe kolumny z piezakami mialy tylko podlaczone szeregowo rezystory. Samorobki (niektore) mialy zamiast rezystora kondensator. Piezaki byly rowniez stosowane w kolumnach bardzo znanych firm np. Dynacord, dawna Echolette, Peavey itd....
    Pozdrawiam,
    Jerzy
    stachewicz8
    Level 15  
    Aha, na allegro obecnie są dostępne moje kolumny nowe za 500zł komplet, więc moje po przeróbkach są dużo tańsze.
    JerzyPed
    Level 19  
    Dziekuje Kolego za fotografie ktora teraz udowodni niedowiarkom, ze jednak mozna do piezaka dac zwrotnice. Widac, ze solidnie zabrales sie do sprawy. Kolumny maja rowniez wytlumienie, wiec w sumie na pewno brzmienie jest mile dla ucha.
    Pozdrawiam,
    Jerzy
    stachewicz8
    Level 15  
    Odświeżam, jestem otwarty na propozycje :)
    Rejkoks16
    Level 9  
    Aktualne ?