Witam! Jak w temacie. Nie bardzo wiedziałem w jakim temacie umieścić, ale tak czy inaczej mój kłopot dotyczy transmisji, więc....staję przed problemem (zaraz w zasadzie stanę) wyboru modemu dość taniego do stworzenia transmisji między uC a modem GSM. Rozważam modem ZTE ME3006, jego pdf mówi o możliwości wykorzystania transmisji po gniazdach TCP, a także SIM300/900 tu niestety drogo, bo aż 100zł od sztuki. Pytanie jest następujące. Czy ktoś próbował, testował taką transmisję? Serwer będzie na stałym i publicznym IP. Trochę mnie nie pokoi, że nie którzy ludzie ogólnie mają problemy z tymi modemami (nie może się zalogować, gdy loguje dostaje reset itp. a urządzenie ma pracować w warunkach ciężkich rzekł bym, bo będzie to auto, czyli wszelkie iskry, śmieci od zapłonu, elektroniki itp).
Gdyby ktoś pytał co robię, to GPS tracker W wersji testowej na razie, potem zobaczymy. Może ktoś przerobił konfigurację po AT i by podrzucił kawałek swoich komend, po kolei co wysyłał. Dzięki. Pozdrawiam
Gdyby ktoś pytał co robię, to GPS tracker W wersji testowej na razie, potem zobaczymy. Może ktoś przerobił konfigurację po AT i by podrzucił kawałek swoich komend, po kolei co wysyłał. Dzięki. Pozdrawiam