Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hyundai accent 96r.1,3 SLD - check engine, przepalajacy się bezpiecznik klaksona

norbiks18stg 17 Mar 2013 11:39 2064 3
    norbiks18stg
    Level 9  
    Witam mam Hyundaia wymienionego w temacie.

Mój problem polega na tym iż zaraz po starcie silnika (pali na dotyk) wyświetla mi kontrolkę ,, Check Engine" lecz po około 500 m nawet do 2 km ona znika.

Objawy jakie zauważyłem które zaczęły się dziać w raz z kontrolka, to ciągle przepala mi się bezpiecznik klaksona, włożę nowy, działa dzień może dwa i znowu odpalam auto, bezpiecznik spalony. We wtorek muszę zrobić 250 km ale z chwilowego braku Kasy nie mam jak nawet jechać na diagnozę, proszę was o pomoc, nie wiem czy to coś poważniejszego czy jednak po zimie (bo zaczęło się to dziać po pierwszej odwilży) jakieś styki zaśnieżały i próbować czyścic? czy jednak czekać na wypłatę i jechać na komputer z nim?
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To rozpoczęcie diagnozowania auta od odnalezienia opisu bezpieczników i sprawdzeniu co jeszcze oprócz samego klaksonu zabezpiecza ten bezpiecznik, to już za wiele? Sprawdzenie samego podejrzanego i jego wiązki to też za dużo?
    I co to jest "klaksona"? Od kiedy to jest "ona"?
    norbiks18stg
    Level 9  
    sam opis bezpiecznika brzmi ,, Horn" czyli klakson/ okrzyk, czy się mylę? przewody sprawdzałem nie były nigdzie zaśnieżałe, a co do ,,klaksona" to porostu odmieniałem, miałem napisać ,,bezpiecznik klakson"?

Moderated By Błażej:

Czego dziś uczą w szkołach?

norbiks18stg
    Level 9  
    uczepiłeś sie literowki... dobra, klakson,,u" dopiero teraz sie skapnalem o co Ci chodzi, wybacz :P