Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pilot Magic MR-300 - Nie działa przycisk OK

zygzag70 18 Mar 2013 17:57 9231 0
    zygzag70
    Level 14  
    Witam, problem jest następujacy: kilka dni temu kupiłem TV LG42LM640s, za 1zł dostałem pilota Magic AN-MR300. W pilocie działają wszytskie przyciski za wyjatkiem rolki/przycisku OK. Z tego powodu nie moge sparować pilota z TV. Wróciłem do sklepu aby zareklamować ale poprosiłem wcześniej o sprawdzenie i...działa?!. Zaprezentowałem facetowi jak robiłem to w domu i przy TV w sklepie wszystko poszło normalnie. Wróciłem do domu i dalej zonk. Wszystkie pozostałe przyciski działają, OK nie działa. Próbowałem wszystkiego, resetówTV, pilota, wyłączyłem nawet sieć WiFi w domu. W trakcie prób parowania na ekranie TV nie wyświetla się info o próbie parowania, generalnie zero reakcji na przycisk OK, jedynie czerwona dioda na pilocie zaświeca się na chwilę a w TV mrygnie raz przy naciśnięciu OK. TV przy pierwszym włączeniu zaktualizował firmware, może to jest przyczyną? Ale żadne resety nic nie omagają. Gość w sklepie stwierdził, że jeszcze z takim czymś się nie spotkał. Pilota do naprawy nie oddałem bo przecież działa. O co może chodzić? Co jeszcze można zrobić poza przewidzianymi w instrukcji pilota mozliwościami? Raczej wykluczm, ze robię coś nie tak bo w sklepie robiłem dokładnie to samo i wszystko działało. Tradycyjny pilot działa w 100%, Magic w 99% ale ten 1% jest najwazniejszy.

Dodano po 2 [godziny] 33 [minuty]:

Rozwiazane: facet w sklepie nie powiedzial, ze model 640s musi miec wpiety czujnik a ja bylem w bledzie :-> i go nie wpialem do USB. Moj blad, sorry.