Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

3310 formowanie baterii pilne

20 Lut 2005 21:48 1490 5
  • Poziom 21  
    wsadzilem w telefon nową wcześniej rozladowaną baterie, ładowarke włączylem pod wyłączonym telefonie po okóło 3 trzech godzinach zniknął symbol ładowania bateri i teraz na wyświetlaczu kompletnie nic nie ma czy to prawidłowy objaw czy moge spokojnie wyczekać 12 godzin czy coś nie tak się dzieje

    nie wiem jalk to jest w nokiach prosze o szybką odpowiedż

    ładuje przy wyłaczonym telefonie
  • Pomocny post
    Poziom 20  
    Najlepiej jest ladowac pierwszy raz przy wylaczonym telefonie ale objawy sa w porzadku ikona ladowania znika szybciej ale zalecane jest pozostawienie telefonu pod ladowarka na ok 12 godzin
  • Poziom 21  
    ale na wyświetlaczu teraz kompletnie nic nie ma ale jak potwierdzasz zę to dobry objaw to mnie uspokoiłeś

    kiedyś formatowałem baterie ale od noki 5110 też przy wyłączonym telefonie a ale wtedy jak kończyło się ładowanie było widać cały czas cztery kreski tak to zapamiętałem(ale pamiętam to jak przez mgłe) dlatego jestem w lekkiej niepewności

    bardzo dziękuje za odzew
  • Pomocny post
    Poziom 11  
    laduj bez problemu... jak sie bateria naladuje to wskazniki znikaja z wyswietlacza i nic na nim nie ma :)))
    pozdrawiam

    Dodano po 3 [minuty]:

    aha baterie sie formuje a nie formatuje :)) i jak ja formujesz to laduj 3 nawet do 5 razy gdzies po okolo 12 do 15 godzinek na wylaczonym telefonie :) ... nawet starsze baterie daja sie zregenerowac spoko :)
  • Poziom 21  
    jeszcze raz dziękuje wam za odpowiedz

    dodam tylko ze włożyłem baterie litowo jonową 1200mA ładuje ładowarką noki apc-7 wolałem uformować baterie orginalną ładowarka chociaż posadam impulsowa ale nie orginalną pózniej jej będe sobie używał w dalszej eksploatacji

    oczywiście baterie się formuje :-)
  • Poziom 21  
    podczas drugiego ładowania wskażnik ładowania znikł ponownie już po 3 godzinach ładuje ładowarką acp-7e 3.7v 335mA z tego co sie orientuje ładowanie baterii 1200mA litowo -jonowa powinno trwać dłużej jakieś 6 godzin taką ładowarką

    czas pracy ikony ładowania po pierwszym 12 godzinnym ładowaniu jest taki sam (3 godziny) jak za pierwszym razem dlaczego ten czas się nie wydłuża co o tym myśleć