Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polar PFL-1000 nie odprowadza wody

bobobox 20 Mar 2013 09:46 1089 2
  • #1 20 Mar 2013 09:46
    bobobox
    Poziom 9  

    Słychać pracującą pompę, ale wody w bębnie nie ubywa. Widziałem w innych tematach na tym forum, że problemem może być uszkodzona pompa, zapchany filtr(jednak nic o czyszczeniu się nie wyświetla), niedrożny wąż, skarpetka która gdzieś utknęła lub zawór kulkowy jest niedrożny.
    Wiem, że to pytanie będzie dla was banalne i wręcz śmieszne, ale jak mam się dostać do filtra/miejsca gdzie utknęła ta potencjalna skarpetka, czy do tego zaworu kulkowego? Szukałem nawet prostej instrukcji wymiany filtra i nigdzie nie znalazłem... Proszę o jakieś porady czy wskazówki.

    0 2
  • #2 20 Mar 2013 11:34
    Stefciu_B
    Specjalista AGD

    Musisz zdjąć dolną plastikową listwę maskującą i wykręcić filtr, dostęp do zaworu kulowego jest po zdemontowaniu przedniej ściany obudowy, lub przechyl pralkę na plecy i masz wgląd "od podwozia" ;)

    0
  • #3 20 Mar 2013 22:44
    phiter
    Poziom 19  

    Tu chodzi pewnie o zawór kulowy w ścianie, w miejcu gdzie podłączony jest wąż spustowy, czasem jest stosowany taki grzybek żeby.. w sumie nie wiadomo po co, prócz tego że lubi się zatykać.
    Jest też zawór zwrotny tak jak kolega wcześniej pisał przy zbiorniku, często tam lądują skarpetki.
    Czasem zdarza się też że wirnik pompy odpadnie.

    0