Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Huawei e3131 - Aero2 brak połączenia

20 Mar 2013 18:34 11613 13
  • Poziom 10  
    Witam,od samego rana siedzę i przeszukuje różne fora w rozwiązaniu problemu.Dziś dostałem nową kartę Aero2. Próbowałem już rozwiązania z top netinfo ale nic mi to nie pomogło,nie mogę połączyć się z Aero2. Gdy uruchamiam program mobile partner wyskakuje mi w dolnym rogu,tam gdzie jest zasięg wcdma plus Aero2(roaming).nie mogę ustalwić połączenia
  • Poziom 35  
    Aero się ostatnio pierniczy . Wejdź w managera urządzeń a następniew modemy . Kliknij dwa razy na swój modem i w zakładce zaawansowane w pozycji "Dodatkowe polecenia inicjujące wpisz

    AT+CGDCONT=1,"IP","darmowy"

    Powinno pomóc
  • Poziom 35  
    No to niestety Aero :) .
  • Poziom 35  
    jdanecki napisał:
    Oprogramowanie E3131 trzeba skonfigurować. APN: darmowy
    Poza tym za mało informacji, choć może to być ten problem:
    http://jdtech.pl/2013/03/aero2-narastajace-problemy-z-nawiazaniem-polaczenia.html
    z tym, że ten pojawia się od czasu do czasu, głównie w godzinach szczytu.


    Cały czas jest ostatnio problem z Aero 2 . Jak rozłączy to potem się ciężko się połączyć pomimo dobrej konfiguracji oraz wielu różnych modemów oraz telefonów . Z tego wzlędu byłem zmuszony do kupna jako alternatywy startera Play który przynajmniej działa . Aero 2 należy potraktować bardziej jako ciekawostkę nic coś użytecznego .
  • Poziom 16  
    Mam e3131 hiLink Wszystko działa sprawnie ale czy można ustawić aby po wpięciu w USB automatycznie się łączył z siecią? Za każdym razem muszę kliknąć CONNECT
    U stawieniach mam zaznaczone auto
  • Poziom 23  
    Gdzieś jest opcja, żeby łączył się w roamingu także automatycznie.
  • Poziom 16  
    tez mam to zaznaczone.
    chodzi mi o to ze wpinam modem w usb i sam sie laczy, ja nic nie klikam
  • Poziom 7  
    Witam
    Mam podobny problem i próbowałem wszystkiego co sie znajduje w internecie. Przywracałem go do ustawień fabrycznych wpisywałem komendy ale nic nie pomaga, najlepsze jest to że po skonfigurowaniu modemu w TNI zasięg jest i wygląda na okey ale jak odpalam play online to nie ma zasięgu ( w play też wszystko skonfigurowalem). Co może na to pomóc ?
  • Specjalista Sieci, Internet
    Ze zdjęcia z TNI wynika , że jest zasięg tylko nie wiadomo jakiej sieci. Wymuś tylko UMTS900,skonfiguruj w pełni TNI i pokaż wyniki. Skąd jesteś, wystaw modem na zewnątrz.
  • Poziom 7  
    Bez skutku niestety... Zawsze działało bez zarzutu jakoś z dnia na dzień to sie stało tak że nie łapał nic. Jestem z Siedlec i zawsze tu był zasięg nawet w mieszkaniu, wystawienie laptopa z podpiętym modemem też nic nie dało. Po wciśnięciu "Połącz" na NTI wyskakuje taki błąd
  • Specjalista Sieci, Internet
    Skonfiguruj odpowiednio TNI. Zapoznaj się od początku z programem bo popełniasz wiele błędów, począwszy od wyboru odpowiedniego APN. Ma być "darmowy" ty używasz "internet".Ustaw identyfikację BTS-a itd
  • Poziom 7  
    Zmieniłem APN po przez komendy AT i niby wyświetlił mi "OK" ale jak klikam "połącz" na TNI to wraz APN wyświetla "internet" a w BTS jeśli chodzi tylko o kliknięcie "Wyświetlaj BTS, sektor, stronę" to też mam zaznaczone. Jeśli coś źle robię proszę napisać bo jestem w tym mega słaby. TNI pod aero2 skonfigurowałem zgodnie z instrukcjami w internecie. A teraz zauważyłem że jak wchodzę w ustawienia TNI to nie zapisuje ustawień tak jak by "Komunikacja AT" którą zaznaczałem jest odznaczona. Nie wiem czy tak ma być czy nie ale może to modem nie przyjmuje nic do siebie ?

    PS
    Okey, pokręciłem i z APN się udało ale nadal ten sam błąd