Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Czajnik MIA EW3671 - nie grzeje

Partyzant1983 21 Mar 2013 14:47 1371 3
  • #1 21 Mar 2013 14:47
    Partyzant1983
    Poziom 10  

    Model czajnika MIA EW3671 jakiejś niemieckiej firmy.Wiem że są podobne tematy ale niedotyczące mojego problemu.Otóż po włączeniu czajnika żaróweczka się świeci ale płyta nie grzeje.Po odkręceniu "spodu" sprawdziłem stan okablowania i jest OK.Nie posiadam w domu miernika (i tak ledwo potrafię się nim obsługiwać) lecz domniemam że może to być jedna z następujących rzeczy:
    -termostat(widzę że firmy Strix,do nabycia na Allegro za okolo 14zł z wysyłką)
    -kondensator(oznaczenie 5W10KJ koszt też około 14zł)
    -grzałka połączona z płytą(tu wymiana raczej nie wchodzi w grę)
    Proszę o ewentualna pomoc.
    P.S.styki też posprawdzałem i są jak nowe-srebrne bez jakichkolwiek nalotów.

    0 3
  • #2 21 Mar 2013 14:52
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD

    Zobacz, czy neonówka, jest połączona w szereg z grzałką, czy równolegle. Jak równolegle, to grzałka spalona.
    pzdr

    0
  • #3 21 Mar 2013 15:31
    Partyzant1983
    Poziom 10  

    Chyba że ten niby kondensator to termostat?(porcelanowy prostokąt z kabelkiem po jednej i drugiej stronie i oznaczeniami jak wcześniej pisałem)wymiar około 1cm x 1cm x 2cm.

    Dodano po 19 [minuty]:

    Dodaje zdjęcia

    Mod. ROBSON33
    Należy poprawnie wkleić foto zgodnie z tą instrukcją
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .

    0
  • #4 24 Mar 2013 16:36
    Partyzant1983
    Poziom 10  

    Padła grzałka,myslę że temat można zamknąć.

    0