Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez atu plus - Nie działa podświetlenie sterowania nawiewu i nawiew na 3

pawelgli 21 Mar 2013 21:56 1515 3
  • #1 21 Mar 2013 21:56
    pawelgli
    Poziom 13  

    Witam i proszę o pomoc jak w temacie. Mianowice w moim polonezie (atu plus 97r.) przestało działać podświetlenie na całym panelu sterowania nawiewem, a jeszcze tydzień wcześniej przestał mi działać nawiew na 3 zakresie.
    Jeśli już ktoś miał taki przypadek, albo ktoś wie jak temu zaradzić, gdzie szukać usterki to proszę o informację.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.

    0 3
  • #2 21 Mar 2013 22:03
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  

    pawelgli napisał:
    gdzie szukać usterki
    \ W panelu szukaj.

    0
  • #3 22 Wrz 2013 18:14
    pawelgli
    Poziom 13  

    Sprawdziłem panel wymieniłem żarówki i nic. Kupiłem też dwa inne panele i na tych też nie działa podświetlenie więc to raczej nie wina paneli. Czy jest jakiś osobny przekaźnik lub bezpiecznik do tego podświetlenia, dodam że reszta na desce się świeci wszystkie przełączniki i kontroli działają. Jeżeli chodzi o nawiew to jest zrobiony - przepalony był rezystor przy dmuchawie.

    0
  • #4 22 Wrz 2013 18:57
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  

    To sprawdz zasilanie i masę w zasilaniu podswietlania.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo