Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kłopot z ogrzewaniem- Vaillant eco TEC plus

domino-123 21 Mar 2013 22:45 2895 3
    domino-123
    Level 1  
    Witam wszystkich! Posiadam nowiutkie zainstalowane ogrzewanie podłogowe plus kaloryferki w łazienkach+ciepła woda. Zakupiłem kocioł gazowy kondensacyjny Vaillant ecoTEC plus. Nie wiem jak prawidłowo zaprogramować piec. Mianowicie temperatura zaprogramowana na piecu na dzień to 16 stopni a na noc to 19 stopni, a "krzywa grzewcza" to 0,6. Problem jest taki że w dzień jak i w nocy jest praktycznie taka sama temperatura we wszystkich pokojach ok 20-21 stopni C. Nie posiadam termostatu w pomieszczeniach jest tylko zainstalowana na zewnątrz budynku tzw. "pogodówka" Proszę o podpowiedzi jak ten problem rozwiązać.
    pawel.spyra
    Level 15  
    Dzień dobry, warto poczytać na temat działania regulatora pogodowego. W opisu wynika że jest w porządku. ponieważ o to chodzi żeby utrzymywać jedną stała temperaturę wewnętrzną wg temperatury zewnętrznej zmiennej.

Jeśli chcesz korzystać ze zmian temperaturowych zaopatrz się w regulator ktory będzie w ten sposób sterował kotłem.
    Sono2020
    Level 20  
    Skoro masz pogodówkę to musisz mieć jakiś sterownik typu Calormatic tylko jaki ?
    może jest w włożony w kotle bo też jest taka możliwość. Najlepiej zrób zdjęcie kotła i sterownika.
    gersik
    Level 33  
    Zmienić ustawienia w calormaticu, który zapewne jest zainstalowany w kotle