Witam!
Dziś napisałem swój pierwszy program w języku C++, którego uczę się stosunkowo niedługo. Gdyby zliczyć wszystkie dni to byłoby ich około 3-4
, w związku z czym, program nie ma dużych możliwości.
Ale do sedna...
Program ma za zadanie obliczać pola oraz obwody rożnych trójkątów, od prostokątnych aż po równoramienne i dowolne
Niestety nie da się obliczyć każdego dowolnego, gdyż nie znam jeszcze funkcji trygonometrycznych sin itp.
Niżej zamieszczam link do programu w aplikacji (*exe) oraz kod programu. Całość napisałem w Code::Blocks, który bardzo przypadł mi do gustu
Napiszcie, co byście zmienili i oceńcie moje pierwsze dzieło, byle nie za surowo
Brawo
Ale następnym razem proszę umieszczać kod w znacznikach syntax. Opcja Listing kodu.
Nieregulaminowy odnośnik usunąłem. [adamas_nt]
Dziś napisałem swój pierwszy program w języku C++, którego uczę się stosunkowo niedługo. Gdyby zliczyć wszystkie dni to byłoby ich około 3-4

Program ma za zadanie obliczać pola oraz obwody rożnych trójkątów, od prostokątnych aż po równoramienne i dowolne

Niżej zamieszczam link do programu w aplikacji (*exe) oraz kod programu. Całość napisałem w Code::Blocks, który bardzo przypadł mi do gustu

Code: cpp
Brawo

Nieregulaminowy odnośnik usunąłem. [adamas_nt]