Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

GoCLEVER 9300 - Przywrócenie tableta do stanu pierwotnego.

Vhesik 23 Mar 2013 15:26 12021 11
    Vhesik
    Level 9  
    Witam.
    Dostałem od znajomego tablet, jednak jest on zablokowany bo został wpisany kilkakrotnie źle kod rysunkowy.
    Na tablecie nie ma cennych rzeczy, więc mogę go odblokować w każdy możliwy sposób.
    Czy znacie jakiś skuteczny sposób co mogę zrobić, żeby zacząć korzystać normalnie z tableta ?
    Wgranie softu, przywrócenie ustawień domyślnych, jakiś hard reset, nie wiem ?
    Jak ktoś mi wtyłumaczy krok po kroku, to zamiast w serwisie płacić 50 zł, doładuje komuś konto za 10 zł
    GoCLEVER 9300

Czekam
    actin
    Level 34  
    Spróbuj hard reset na początek. Nie ma przycisku "Zapomniałem wzór" czy coś koło tego ? Jeśli tak wystarczy potem tylko wpisać mail który się podało na początku.
    Możesz też wgrać ROM od nowa, na stronie producenta masz ROM z instrukcją. Z tego co pamiętam pobierasz ROM, wrzucasz na kartę i sam się instaluje po włączeniu tabletu.
    henio 123
    Level 23  
    Witam.W moim tablecie miałem to samo.Poskutkowało wciśnięcie razem środkowego i przycisku MENU.Po tej operacji pojawiło się logo androida z blysk awicą.Tryb awaryjny.Potem wchodzisz w Ustawienia >>> Ustawienia fabryczne. Teraz możesz ustawić co chcesz.U mnie to poskutkowało.
    Vhesik
    Level 9  
    A który to ten przycisk MENU a który środkowy bo nie za bardzo wiem jak to kliknac ?

A tego ROMA to jak wgrac bo nic nie widze, nie wiem skad to wziąć ?
  • Helpful post
    actin
    Level 34  
    Przeczytaj jeszcze raz. Rom sciagasz ze strony producenta, mozesz też oszukać na Androidowych forach.
    Vhesik
    Level 9  
    Ok, dziękuje Actin za zainteresowanie.
    Udało się :)
    xMalinaxox
    Level 2  
    JAk ściągnąc tego roma ? krok po kroku szukam na stronie producenta ale nie moge znalezc ;/
    xMalinaxox
    Level 2  
    też zablokował mi sie tablet goclever 9300 i nie mam pojęcia jak go odbkolować ;/
    actin
    Level 34  
    Nie ma okienka o podanie adresu e-mail ? Tego samego co w Google Play ?
    xMalinaxox
    Level 2  
    no jest ale to jest problen bo nie pamiętam ani hasła ani loginu jakiego podałam na początku ;/
    cobra_bajka
    Level 18  
    xMalinaxox wrote:
    też zablokował mi sie tablet goclever 9300 i nie mam pojęcia jak go odbkolować ;/

Myślę, że zainstalowanie nowego oprogramowania, pomoże.
    Na stronie producenta są odnośniki, które bardzo czytelnie są opisane i poprowadzą Cię, jak po sznurku przez etapy aktualizacji.
    Efekt, mój Goclever się obudził. :)
    Poniżej link do strony:
    http://www.goclever.com/pl/pomoc,c3/pobierz-oprogramowanie,a28.html?aic=5&aia=256&ail=33
    Warto ściągnąć te pliki i na płytce wypalić.