Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VIDEO-GRABBER Cabletech model URZ0192 - obsługa SECAM

piotrex73 24 Mar 2013 13:14 6231 9
    piotrex73
    Level 10  
    Witam, chciałbym kupić urządzenie firmy Cabletech a mianowicie Video Grabber - model URZ0192. Widziałem kilka opinii na jego temat, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Czy ten grabber obsługuje SECAM? Chciałbym zgrać niektóre kasety na komputer, niektóre są nagrane w secamie i nie wiem czy ten grabber obsługuje ten format koloru.
    W jego instrukcji obsługi pisze, że posiada takie rozdzielczości:
    NTSC: 720 X 480 @ 30 FPS
    PAL: 720 X 576 @ 25 FPS

A więc czy ten grabber może obsługiwać secam?
    gremio86
    Level 13  
    Do grabbera dołączone jest oprogramowanie ArcSoft i obsługuje secam.
    artur_siara
    Level 10  
    Mam pytanie do kolegi piotrex73 czy jesteś zadowolony z jakości obrazu z tego grabbera?
    Myślałam jeszcze o zakupie LEADTEK VC 100 U. używał ktoś tego urządzenia? Jeżeli tak to proszę o opinie?

Pozdrawiam
    gremio86
    Level 13  
    Pytanie nie do mnie, ale odpowiem. Jakość jest zadowalająca. Urządzenie od CABLETECH zgrywa materiał do MPEG-2 lub MPEG-1. Czyli jakość DVD lub VCD, zatem sam chyba się orientujesz. Urządzenie kosztuje około 100 zł. W zestawieniu odnośnie jakości, ceny i funkcjonalności oceniam je na mocne 8 na 10.
    artur_siara
    Level 10  
    gremio86 dzięki za odpowiedz
    piotrex73
    Level 10  
    artur_siara przepraszam, że nie odpisałem, byłem długo nie obecny na elektrodzie.
    Grabbera używam już długi czas i dobrze się go używa, jedyny minus to program, który jest dodawany w zestawie do niego, słabo nagrywa, nawet bez dźwięku, używam innego programu, a grabber ma zadowalającą jakość, ale dla mnie jest w porządku :)
    artur_siara
    Level 10  
    piotrex73 A jakiego programu do nagrywania używasz?
    piotrex73
    Level 10  
    Używam bardzo prostego systemowego programu - Windows Movie Maker.
    Jest uniwersalny, pójdzie na nim każdy grabber, obojętnie z jakim sterownikiem, jakość może nie jest aż taka rewelacyjna, ale dla mnie jest ok ;)
    artur_siara
    Level 10  
    piotrex73 dzięki a odpowiedź

Pozdrawiam
    piotrex73
    Level 10  
    Bardzo proszę :)
    Polecam ten grabber
    Również pozdrawiam