Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ATI RADEON 4850 512MB - Nie wyświetla czerwonego koloru

24 Mar 2013 17:56 1353 4
  • Poziom 10  
    Witam, mam następujący problem.
    posiadam kartę Ati Radeon 4850 z 512 RAM, problem polega na tym że z jednego wyjścia DVI na monitorze nie wyświetlany jest kolor czerwony, żadna zmiana ustawień w systemie/Ati CCC, lub w ustawieniach monitora nie odnosi sukcesu, natomiast z tego drugiego wyjścia wszystko jest OK.
    Dodam że używam przejściówki DVI/D-Sub ,sprawdzana na 3 różnych, zmiana kabla wizyjnego, i dalej to samo brak czerwonego.Od samego początku używam chłodzenia Accelero S1 plus went.
    Co to może być??
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Wyjmij kartę i się przyjrzyj, może przy wyjściu czegoś brakuje, sprawę ułatwia to, że są trzy tory R, G, B + drugie wyjście.

    ATI RADEON 4850 512MB - Nie wyświetla czerwonego koloru
  • Poziom 10  
    dzięki za info,
    na karcie niczego nie zauważyłem , tzn nic nie brakuje jeśli chodzi o elementy elekt., pojawił się kolejny objaw taki że tekst na stronach , wyświeta się w tzw. krzaczkach ale nie zawsze, o dziwo gry 3d działają bez zarzutu.
    mam wrażenie że się karta pomału kończy.
  • Poziom 43  
    Kulki pod BGA zapewne się kończą.
    Jak się wygrzeją w 3D to jeszcze chodzi, ale już niedługo...
  • Poziom 10  
    niestety karta całkowicie padła ,temat do zamknięcia.