Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kingway coliber - skuter nie odpala

domera 24 Mar 2013 19:15 6945 6
    domera
    Level 2  
    Witam, posiadam Chiński wynalazek firmy Kingway Coliber Rex.
    Mam z nim mały problem, skuter nie chce zapalić.
    zawory były regulowane na 0,05 na każdym.
    gaźnik zmieniany i czyszczony, filtr czysty,
    Skuter pali jak wleje do niego strzykawką benzyny pod świece, wtedy odpala bez problemu.

tylko problem w tym ze paliwo nie dochodzi do cylindra.
    problem jest gdzies miedzy bakiem a cylindrem.
    Paliwo nie chce dojść do takiego małego zbiorniczka z którego potem powinno lecieć paliwo do cylindra.
    każda rurka czyszczona.
    krzychu001
    Level 16  
    Paliwo jest w komorze pływakowej w gaźniku?.Jak nie ma to sprawdź kranik podciśnieniowy,albo podłącz pomijając kranik bezpośrednio do gaźnika
    domera
    Level 2  
    Było w komorze, po wlaniu strzykawką bezpośrednio do tego zbiorniczka. po wypaleniu benzyny już nie. jutro wymienię kranik podciśnieniowy i zobaczymy jego reakcje.
    Staszek49
    Level 35  
    Kolego sprawdź w instrukcji skuterka jakie powinny być luzy na zaworach. Z mojej wiedzy wynika, iż luz na zaworze wydechowym powinien się różnić od luzu na zaworze ssącym. Zwykle na zaworze ssącym ustawia się luz mniejszy.
    Jezzman
    Level 21  
    Jeżeli kolega ma jakiś drugi gaźnik na podstawienie to sprawdź na drugim gaźniku. Piszesz że gaźnik zmieniałeś a czy na nowy??? Miałem ostatnio identyczną sytuację i okazało się że gaźnik był uszkodzony i po wymianie skuter normalnie odpalił.
    mulek
    Level 26  
    Staszek49 wrote:
    Kolego sprawdź w instrukcji skuterka jakie powinny być luzy na zaworach. Z mojej wiedzy wynika, iż luz na zaworze wydechowym powinien się różnić od luzu na zaworze ssącym. Zwykle na zaworze ssącym ustawia się luz mniejszy.

Luz 0,05 na obu zaworach jest jak najbardziej prawidłowy, tak zaleca producent.
    domera
    Level 2  
    Sprawa sie rozwiązała, problemem byla mały kawałek szmatki w baku.
    i Zatkany filtr paliwowy.

Dzieki za pomoc. :)