Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Kupię] Czy warto kupic CLP-300

piotr-gozdowiak 24 Mar 2013 19:36 2037 7
    piotr-gozdowiak
    Level 10  
    Przymierzam się do zakupu drukarki Samsung CLP-300 (ze względu na tanie zasypki oraz na to że mało drukuje ,lecz w kolorze wybór padł na ten model,zasychający atrament odpada) ,używana. Mam już pewną ofertę za 300 zł tylko nie wiem czy warto? Zamieszczam nigdy nie resetowany przebieg .

[Kupię] Czy warto kupic CLP-300

Jak należy interpretować te liczby ?
    Fuser Life 3161 - czy to oznacza ,że do końca życia fusera zostało tyle stron czy też ,że fuser zrobił tyle stron od początku swego żywotu ?
    Anonymous
    Level 1  
    bayer17
    Level 20  
    Zanim zaczniesz licytować to jest z niej wydruk? Czemu strona jest pokryta tłem..
    Jeżeli nie jest to wina skany, a oryginalna kartka jest czysta, to OK., w przeciwnym przypadku nie jest to oryginalny przebieg, a bynajmniej nie jest to przebieg części ze środka. :)
    Anonymous
    Level 1  
    piotr-gozdowiak
    Level 10  
    Dziękuje za trafną uwagę ! Sam uczyłem Panią sprzedającą drukować stronę z przebiegiem (prze rozmowę telefoniczną). Być może Pani to "fejkowy handlarz" ,warto jednak się zastanowić i nie paść ofiara, choć za 300 zł kolorowy laser to prawie darmo, nie ma w czym wybierać .
    Anonymous
    Level 1  
    bayer17
    Level 20  
    Jeżeli chodzi o kolorowe urządzenia do domowego zastosowania to tak naprawdę nie ma niczego godnego polecenia w 100%...
    co do tego samsunga korzystam do domowych potrzeb (i małe biuro/studia) z CLP 315.
    Ponieważ nie wymagam jakości fotograficznej i super wydajności na materiałach.. polecam ...
    Lecz jedna kwestia której sam żałuje ....
    cokolwiek nie wybierzesz weź coś co ma fifirifi.... dziś mi przeszkadza bieganie za drukarką z laptopem bądź telefonem

AAA. tak na marginesie to CLP o tyle jest godne uwagi co od którkiego czasu dostępna jest informacja jak zresetować jej przebiegi (zamiast kupować chipy) wystarczy zasypka i można dalej eksploatować :)
    piotr-gozdowiak
    Level 10  
    Kupiłem ją i mogę szczerze polecić ten model, za stosunkowo małe pieniądze masz kolorowy laser.Komplet regenerowanych tonerów idzie kupić za 5 dych (jakoś bez zastrzeżeń - jestem już po ich zamontowaniu). Jedyny problem to zacinający się papier podczas pobierania, jak i kleszczenie się wewnątrz drukarki , problem ten spotyka się w większości używanych maszyn. Istnieje jednak prosty sposób na wyeliminowanie tego problemu, całkowicie za darmo i łatwo :)

Może komuś się przyda, mi bardzo pomogło !
    Wystarczy w YouTube wpisać : Samsung CLP-350n Pickup Roller Fix