logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y580 - Jak naprawić uszkodzony klawisz X bez wymiany klawiatury?

ignacy_88 27 Mar 2013 15:08 2091 6
REKLAMA
  • #1 12118396
    ignacy_88
    Poziom 9  
    Hej, witajcie ! :)

Wyskoczył mi klawisz X, po tym jak spadł z niego z niewielkiej wysokości kabel zasilający. (ah ten delikatny sprzęt..)
    Klawisza nie da się ponownie wsadzić, coś się chyba ukruszyło.

Dzwoniłem do serwisu - gwarancja rzekomo tego nie obejmuje, a koszt naprawy to 220zł... robocizna 40euro (!!!), a klawiatura jakies 10-15.
    Macie jakiś pomysł, jak to naprawić? Nie wiem, zakup pojedynczego klawisza, przyklejenie go ?

Nie uśmiecha mi się kupowanie CAŁEJ nowej klawiatury na allegro (patrzyłem - 185zł).

Byłbym BARDZO WDZIĘCZNY na pomoc, liczę na Was. :)
  • REKLAMA
  • #2 12119739
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    ignacy_88 napisał:
    gwarancja rzekomo tego nie obejmuje

Dziwne Kolega ma podejście - sam zepsuł mechanicznie sprzęt i dziwi się, że gwarancja tego nie obejmuje.

Cytat:
    Macie jakiś pomysł, jak to naprawić? Nie wiem, zakup pojedynczego klawisza, przyklejenie go ?

Kolega na początku sprawdzi jak mocowane są pozostałe klawisze, o klejeniu nie ma tu mowy. Być może problem będzie zbyt poważny dla Kolegi i lepiej wymienić całą klawiaturę.
  • REKLAMA
  • #3 12119772
    ignacy_88
    Poziom 9  
    Zamocowanie nowego klawisza to dla mnie nie będzie problem, pytanie skad wziac pojedynczy klawisz ;)..
  • #4 12119959
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    ignacy_88 napisał:
    Zamocowanie nowego klawisza to dla mnie nie będzie problem, pytanie skad wziac pojedynczy klawisz ;)..

Czasami są na znanym portalu.
    Jaki klawisz?
    Wrzuć foto mocowania klawisza, może podejdzie od innej klawiatury.
  • REKLAMA
  • #5 12120222
    ignacy_88
    Poziom 9  
    Lenovo Y580 - Jak naprawić uszkodzony klawisz X bez wymiany klawiatury? Lenovo Y580 - Jak naprawić uszkodzony klawisz X bez wymiany klawiatury?

Klawisz X :)
  • REKLAMA
  • #6 12125402
    ignacy_88
    Poziom 9  
    Podbijam. :)
  • #7 12125484
    ksimon
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Z Twoich zdjęć nie wynika, by coś się ukruszyło.
    Wypadło coś oprócz klawisza?
    Jeśli nie, to wypnij delikatnie białą część z komputera.
    potem rozepnij białą część z klawisza.
    połącz białe części ze sobą.
    następnie trzeba je zamontować w komputerze
    i wpiąć w to klawisz.

Dokładniej Ci nie opiszę, musisz pokombinować, tylko nic na siłę, bo się ukruszy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uszkodzonym klawiszem X w laptopie Lenovo Y580, który wypadł po upadku kabla zasilającego. Gwarancja nie obejmuje uszkodzenia mechanicznego, a koszt naprawy w serwisie wynosi 220 zł. Użytkownik poszukuje alternatywnych rozwiązań, takich jak zakup pojedynczego klawisza lub klejenie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie mocowania klawiszy oraz poszukiwanie klawisza na portalach internetowych. Podano również instrukcje dotyczące ponownego zamocowania klawisza, wskazując na możliwość łączenia białych elementów mocujących.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA