Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo Y580 - Nie działające WiFi na Windows 8, nieinstalujące się sterowniki.

damson93 28 Mar 2013 08:05 10629 5
    damson93
    Level 2  
    Witam!

Zainstalowałem dziś na Lenovo Y580 Windowsa 8. Przy instalacji sterowników do Bluetooth i Wireless LAN Driver (CyberTan, LiteOn) wyskakuje komunikat "No appropriate driver to be installed". Zainstalowały się tylko sterowniki: Intel Wireless Display Driver i Intel Wireless LAN Driver. Karta bezprzewodowa jest włączona w panelu sterowania zarówno w menedżerze urządzeń jak i w Centrum sieci. Po wciśnięci kombinacji Fn + F5 system wyłącza/włącza tryb samolotowy a karta WiFi ciągle zostaje wyłączona. W Charms Bar po kliknięci ikony połączenia sieciowego można tylko włączyć/wyłączyć tryb samolotowy i pod tym jest napis "WiFi (Wyłączony)". Nigdzie nie da się włączyć bezprzewodowej karty sieciowej. Ręczne ustawienie sieci bezprzewodowej również nie pomaga.

PS: Wszystkie sterowniki ściągnięte były ze strony producenta i są kompatybilne z Windows 8. Na Windows 7 nie miałem żadnych problemów z WiFi.

Proszę o możliwie szybką odpowiedź i z góry dziękuję.
    RADU23
    Moderator of Computers service
    Daj screena z menadżera urządzeń.
    gombal
    Level 1  
    Miałem ten sam problem ale znalazłem rozwiązanie na forum Lenovo (chciałem wrzucić linka ale nie mogę bo mam zbyt mało pkt. - śmieszne forum)

1. Odinstaluj Win 8 Lenovo Power Management
    2. Zainstaluj Win 7 Lenovo Power Management
    3. Uruchom ponownie
    4. Lenovo Power Management powinien się uruchomić w trybie zgodności. Wciśnij Fn+F5 i włącz Bluetooth.
    5. Zainstaluj sterowniki bluetooth do Windowsa 8
    6. Reboot
    7. zainstaluj/uaktualnij Win 8 Lenovo Power Management na Win 7 Lenovo Power Management
    8. Reboot i gotowe

Bluetooth możesz włączyć/wyłączyć w Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe
    damson93
    Level 2  
    Głównie to zależy mi na WiFi, ale w jego przypadku ten sposób chyba również zadziała. Dzięki za odpowiedź :D
    kanulak
    Level 1  
    WItam,
    mam ten sam model Lenovo i mam problem z połączeniem z siecią bezprzewodową.
    System widzi moją sieć, wyświetla się jej nazwa, ale nie moge sie polaczyc. wpisuje haslo i nic.

W panelu sterowania w czesci: Połączenia sieciowe widze 3: Ethernet, Bluetooth oraz Wi-Fi. przy kazdym jest czerwony krzyzyk. Interesuje mnie oczywiscie WI-Fi. jest tam czerwony krzyzyk i komunikat Brak polaczenia.

Jka klikam Połącz to po prawej stronei wysuwa sie pasek na ktorym jest nzwa mojej sieci, zasieg maksimum i komunikat ze nie moze polaczyc sie z siecia.
    Probowalam wlaczac i wylaczac karte sieciowa.
    Czytalam tez ze rozwiazaniem moze byc odinstalowaei i zainstalowanie podnowne Lenovo Power Management, ale ja wcale tego nie widze, wiec nei moge odinstalowac/

prosze o pilna pomoc.