Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki tuner DVB-T z WiFi wybrać do 150zł?

m4gnum 28 Mar 2013 17:30 25179 21
    m4gnum
    Level 12  
    Witam.

Jako że wyłączyli mi telewizje, jestem zmusony kupić tuner DVB-T. Chciałbym kupić coś co spełni moje oczwkiwania w pełni.
    - Cena do 150zł
    - Dobry odbiór
    - Płynne menu (spotkałem się nawet z kilusekundowymi opóźnieniami)
    - Duży zasięg pilota
    - Obsługa AC-3
    - USB z możliwością odtworzenia formatów avi i mp4 (ew. mvw) oraz txt. Najlepiej aby wejście USB było z przodu.
    - Możliwość nagrywania (najlepiej dwóch różnych multipleków) oraz przewijania
    - WiFi (jeśli nie wbudowane to powinny być 2 wejścia USB, drugi na adapter WiFi)
    - Możliwość korzystania z Youtube'a (ew. dailymotion), najlepiej jakby była też Ipla i TVN Player, widziałem też serwisy dla dorosłych ;P
    - Gwarancja prodcenta

Dzięki z góry za pomoc.
    AxelNext
    Level 38  
    Popatrz na tunery Polsatu.
    m4gnum
    Level 12  
    Z tego co widzę to dekodery polsatu nie odtwarzają formatów avi i txt.
    Nie mają chyba też WiFi.

Zastanawiam się między Ferguson Ariva T650i, Cabletech URZ0191 a GOCLEVER 400.
    m4gnum
    Level 12  
    Thomson nie ma chyba możliwości podłączenia WiFi, prawda?
    m4gnum
    Level 12  
    Wezmę dekoder Netia Player. W porównaniu do T650i, ma 2 USB (w tym jedno z przodu), ma wszystkie najważniejsze kanały (Ipla, TVN Player, YouTube) brakuje jedynie czegoś dla dorosłych ;P i nie ma możliwości nagrywania innego kanału niż obecnie oglądanego. Jednak można dostać w tej samej cenie co inne dekodery a funkcji ma więcej.
    Myślicie że będzie to dobry wybór na początek?
    m4gnum
    Level 12  
    Kupiłem dekoder Ariva T650i, ponieważ znalazłem go przy okazji w sklepie za 120zł. Zastanawiam się jednak nadal nad tym Netia Player'em.
    Chciałbym kupić też adapter wifi do T650i, jaki możecie polecić? I czy w ogóle warto uruchamiać internet w tym dekoderze?

Nie pisz postów pod postem!
    [_P_]
    profeska2
    Level 2  
    O Ferdku wiemy sporo o Cabletech URZ0191 też, ale czy ktoś testował może Goclever dvb-t 400 ? Z niewiadomych przyczyn nie ma za duzo informacji na temat tego modelu, a sprzęt tani i ciekawy z wbudowanym wi-fi... ?
    adamez76
    Level 2  
    Witam!
    Kupiłem goclever 400, po jednym dniu przestał działać, nie dał się włączyć. Zwróciłem, podobno padło oprogramowanie, dostałem zwrot kasy i nawet sie nie pobawiłem, ipla mi nie działała. Nie lubię jak coś nowego psuje się w pierwszym tygodniu po zakupie.
    profeska2
    Level 2  
    cześć,

No to historia nie za ciekawa, ale w sumie nie wiadomo może to jednostkowy przypadek. Udało Ci sie podłączyć do internetu ? co mamy do dyspozycji w tym temacie i jak ogólnie obsługa i EPG działa ?
    adamez76
    Level 2  
    Niby połączył się z internetem, ale ipla nie działała i innych funkcji ze względu na awarię nie udało mi się sprawdzić.
    kipercz
    Level 11  
    Czy ktoś ,kto ma netia player może potwierdzić ,czy działa Ipla i TVNPlayer?
    ew inny tuner ale koniecznie oba wymienione serwisy
    gregory41
    Level 15  
    Witam , też jestem zainteresowany kupnem dekodera dvb-t z funkcją WiFi , czy ktoś ma i może doradzić co kupić w rozsądnej cenie ?
    sowert
    Level 1  
    Ja posiadam Goclevera @400 internet TV
    Internet działa bez problemu chociaż były małe problemy z instalacją - brak jest numeru MAC karty sieciowej a ja korzystam z filtrowania MAC. Ipla nie wspiera chyba goclevera bo od zakupu nic nowego nie wchodzi.
    Obraz nie jest rewelacyjny, dość kontrastowy i lekko "ziarnisty".
    Nie można (lub nie wiem jak to zrobić) utworzyć listy programów, ani zmienić listy po instalacji kanałów.
    Za to rewelacyjnie chodzi nagrywanie. Duży plus. Na pendrive zapisuje płynnie, bez zacięć, w formacie .ts. Można bez problemu odtworzyć na komputerze czy tablecie.
    arthur82
    Level 12  
    to ja się wypowiem na temat dekodera Netia Player jest dobry zero problemów automatyczna aktualizacja oprogramowania wifi na full jest Ipla YouTube i inne działa bez problemu fajne menu graficzne ale jest jedna wada pilot no jest bardzo nie udany wygląda jak do radia z biedronki o i mogła by być jeszcze przeglądarka internetowa ale nie ma

dodam jeszcze że pewnie inne zakładki z filmami na innym internecie nie będą działać bo Netia udostępnia te filmy i kanały płatne Pozdrawiam
    radarsz
    Level 11  
    Witam, pytanie do Sowert, napisz jak skonfigurowałeś, bo już się męcze 2 dni
    Ja posiadam Goclevera @400 internet TV.
    Internet działa bez problemu chociaż były małe problemy z instalacją - brak jest numeru MAC karty sieciowej a ja korzystam z filtrowania MAC.
    Zolwik_2004
    Level 19  
    Używam tego Goclevera DVB-t 400 i powiem tak:
    Póki nie wyjdzie nowy soft do niego to szmelc nad szmelcami.
    GoClever Support
    Level 13  
    Witam,
    w takim razie chętnie informuję, że od dziś jest dostępna aktualizacja oprogramowania sprzętu.
    Tuner po biera ją automatycznie po połączeniu z Wi-FI.
    Po nawiązaniu połączenia pojawi się ekran informujący o trwającej aktualizacji.
    Po jej zakończeniu dla pewności warto dla pewności zrestartować urządzenie.
    Powinno być znacznie lepiej.
    Powodzenia!
    Zolwik_2004
    Level 19  
    A czy można gdzieś pobrać plik aktualizacji tak aby zainstalować przez pendrive?
    Jakie konkretnie wprowadza zmiany bądź poprawia błędy?
    Uaktualnił już ktoś ten tuner?
    Gdzie jest w ogóle opcja aktualizacji przez neta bo widzę tylko przez USB i OTA.

Uff... Poszło, ale nowa wersja i tak nie poprawia wszystkich niedociągnięć
    adi1525
    Level 14  
    Zolwik gdzie znalazłeś tą aktualizacje ? zgrałeś ją na pendrive czy przez dekoder ?
    Zolwik_2004
    Level 19  
    Aktualizuje się automatycznie gdy ma połączenie internetowe
    adi1525
    Level 14  
    Ja mam połączenie a mam aktualizacje z 5 czerwca.