Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór szkoły. Technik elektronik czy technik informatyk?

kaka0204 29 Mar 2013 16:21 3708 5
    kaka0204
    Level 28  
    Witam.
    Jako, że kończę gimnazjum, stanąłem przed wyborem szkoły. Interesuje mnie profil technik elektronik i technik informatyk. Jeżeli chodzi o informatykę, to bardzo mnie ona nie pociąga, przeciwnie jest z elektroniką bo bardzo ją lubię. Mieszkam we wsi, gdzie w okolicznych miastach nie ma zakładów zajmujących się elektroniką. Są tylko prywatne serwisy RTV. I tu pojawia się pytanie, co jest lepiej płatne i na jaki profil pójść aby łatwiej znaleźć pracę i oczywiście co jest lepiej płatne? Co polecacie?
    Pozdrawiam.
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    kaka0204
    Level 28  
    Ok. Ale jak napisałem mieszkam w małe wsi gdzie raczej mógłbym pracować tylko w serwisie, a tam właściciele ledwo co zarabiają na siebie.
    darek0021 wrote:
    i nie miałem najmniejszego problemu ze znalezieniem pracy w Warszawie.

Pracujesz w prywatnym serwisie, czy w jakimś zakładzie?
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    Knight Industries Three T
    Level 11  
    Ja też w tym roku kończę gimnazjum, i wybieram się na technika elektronika w Lublinie, bo interesuję się tym już od podstawówki. Myślę, że jeśli bardziej pociąga Cię elektronika, to kieruj się tym, co lubisz, bo np. na profilu teleinformatycznym podobno cały materiał z elektronika przerabiany jest w pierwszej klasie "po łebkach". A zresztą, nie planujesz chociaż na niektóre dni tygodnia przenieść się do pracy w mieście?
    kaka0204
    Level 28  
    Jednak chyba pójdę na technika elektronika, bo idę także na studia i powinno mi być łatwiej.
    Pozdrawiam.