Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SHARP LC-42G20E - Reset kodu PIN

domio 30 Mar 2013 13:21 10626 10
    domio
    Level 10  
    Witam!
    Przekopałem forum i nadal mam poważny problem z kodem PIN. Jakiś czas temu założyłem blokadę rodzicielską i niestety nigdzie nie zapisałem kodu PIN. Przeszukując forum udało mi się już dostać do menu serwisowego i jak do tej pory jest to jedyny sukces. Wszystkie porady odnosiły się do innych modeli więc tym samym do innych menu a w moim menu nie wiem co robić. Proszę o pomoc!!
    gostunio
    Level 14  
    Witam,
    a to co jest napisane w instrukcji obsługi nie działa?:

Wybierz kolejno MENU > Ustawienia.
    Naciskaj przyciski góra/dół, aby wybrać ekrany
    „Automatyczna instalacja”, „Ustawienia
    programów”, „Zabezpieczenie przed dziećmi”,
    „Reset” oraz ekran wprowadzania kodu PIN.
    Naciśnij równocześnie i przytrzymaj klawisze
    CH góra i VOL + na telewizorze do chwili
    pojawienia się na ekranie komunikatu.
    domio
    Level 10  
    Informacje zawarte w instrukcji zakładają że znam kod PIN a jak pisałem na początku to ja go zapomniałem. Operacja którą podałeś skutkuje tylko w momencie gdy znam kod PIN.
    Jingiel
    Level 21  
    Po pierwsze to zrób reset TV. Opisane w instrukcji, a po drugie przeczytaj ze zrozumieniem instrukcję. Wszystko opisane dokładnie w załączniku do instrukcji. Reset odbiornika i kasowanie hasła bez podawania starego. No i instrukcja po polsku dostępna w internecie na stronie Sharpa.
    domio
    Level 10  
    Aby zrobić reset odbiornika tak jak jest to opisane w instrukcji obsługi muszę podać kod PIN. Bez kodu mogę tylko zmieniać kanały i regulować głośność. Gdyby wystarczyły informacje zawarte w instrukcji obsługi, którą zresztą przeczytałem całą ze zrozumieniem, to bym nie zakładał tematu na forum. Tak więc nie odsyłajcie mnie do instrukcji.
    Jingiel
    Level 21  
    Kolego, a czy ty przypadkiem nie włączyłeś trybu hotelowego w tym TV?
    domio
    Level 10  
    Nie. Chciałem maksymalnie zablokować pewne kanały przed synem i możliwość strojenia przed teściem ale nie jest to tryb hotelowy. :) Pozatym w menu serwisowym tryb hotelowy jest OFF.
    Jingiel
    Level 21  
    No to ja nie mam więcej pomysłów. Padłeś ofiarą samego siebie nie zapisując kodu.
    domio
    Level 10  
    Z tym się bezapelacyjnie zgadzam... :) :) Nadal jednak szukam rozwiązania i proszę o pomoc.
    Jingiel
    Level 21  
    Sugerowałbym kontakt z Hotline Sharpa.
    domio
    Level 10  
    Sprawa załatwiona we własnym zakresie:

- Uruchomiłem odbiornik w trybie "K"
    - W menu/ustawienia założyłem nowy PIN
    - W menu/ustawienia wykonałem reset

Odbiornik wrócił do ustawień fabrycznych.

Aby wejść w tryb "K" trzeba jednocześnie na panelu odbiornika trzymać wciśnięte "-" volume i przycisk wyboru źródła sygnału i podłączyć zasilanie.

Temat uważam za zamknięty. Dziękuje za próby pomocy.