Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TRILUX TAP2834. Przełącza się cyklicznie między trybem AV i TV.

22 Lut 2005 16:15 1386 5
  • Poziom 10  
    JESTEM NOWY I LICZĘ NA POMOC
    MAM PROBLEM Z TRILUXEM TAP2834
    DAJE SIĘ NORMALNIE WŁĄCZYĆ ALE PO WŁĄCZENIU PRZEŁĄCZA SIĘ CYKLICZNIE MIĘDZY TRYBEM AV I TV. PO WYJĘCIU WTYKU ODBIORNIKA ZDALNEGO STEROWANIA I WŁĄCZENIU NIE PRZEŁĄCZA SIĘ, ALE NIE MA OBRAZU (SZUMI ŚNIEG) ORAZ KOMUNIKAT BRAK SYGNAŁU.. ODŁĄCZENIE KLAWIATURY LOKALNEJ - BRAK EFEKTÓW. WYMIANA ELEMENTÓW W UKŁADZIE ZDALNEGO STEROWANIA - NIC. W CZASIE PRZEŁĄCZANIA SAMOISTNEGO AV-TV Z WPIĘTYM ODBIORNIKIEM IR NAPIĘCIA NA SZYNIE I2C WARIUJĄ, A PO WYJĘCIU WTYKU NORMALNE ZAOBSERWOWAŁEM DODATKOWO ŻE NAPIĘCIE +33 V NA GŁOWICY ZNACZNIE ZANIŻONE, A PRZED OPORNIKIEM NORMALNE.WYMIENIŁEM EEPROM- NIC, TYLKO NAPIĘCIE +33V NA GŁOWICY SPADŁO Z 15 DO OK.2,5 V
    NIE CHCĘ WSZYSTKIEGO WYMIENIAĆ BO WIADOMO - KOSZTY, A TELEWIZOR J EST DOBREGO ZNAJOMEGO, MO.....ZE KTOŚ POMOŻE OD CZEGO ZACZĄĆ CZY PRAWDOPODOBNA JEST GŁOWICA
    Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM

    -------------------------------------
    Wyłącz Caps Lock!
    :arrow: https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php

    j.
  • Poziom 13  
    Witam...proponuję wejść w tryb serwisowy i przywrócić ustawienia fabryczne. Powinno pomóc.
  • Poziom 10  
    DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWNIE ALE PO WEJŚCIU W TRYB SERWISOWY BRK REAKCJI - PRZZYCISKANIE DWÓJKI NIC NIE POWODUJE INNE FUNKCJE TEŻ NIEAKTYWNE. CZY ZANIŻONE NPIĘCIE + 33V NA GŁOWICY NIC NIE SUGERUJE

    Powtórzę za kolegą: wyłącz Caps Lock (nie pisz dużymi literami) - regulamin! (am)
  • Poziom 10  
    Przepraszam za duże litery. Mam tylko chwilowy dostęp do internetu. Czy ktoś może mi pomóc w mojej sprawie?
  • Poziom 12  
    Czy próbowałeś wymienić procesor?
    Pozdrowienia!
  • Poziom 18  
    Sciągnij z elektrody schemat do tego OTVC. Odłącz pin procesora odpowiedzialny za status video. Idzie on prosto z euro zlacza! W tym odbiorniku laminat jest kiepskiej jakości i czasami tak sie zachowuje. Jeśli to pomoze to odlacz ta sciezke od ukladu i posc zwykly przewod.