Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Duży ping, niski download = Neostrada

twarku 01 Apr 2013 14:34 1839 3
    twarku
    Level 9  
    Witam mam 1-10mb/s po przedłużeniu umowy w orange ( neostrada stara ) i oczywiście ping sięga +130 a download nie dosięgnie nawet 4mb/s. Poprzednio z 6mb/s internet śmigał z 500-700kb/s transferu teraz to wygląda inaczej 100-300kb/s. Resetowałem liveboxa, ale nie daje to żadnego skutku. Proszę o pomoc.

Modem: Sagem Livebox F@st 3202 TP

Anonymous
    Level 1  
    Marek Drapik
    Level 13  
    twarku, jeżeli sprawdzenie linii/zgłoszenia na wymianę modemu - to zdecydowanie polecam szybki kontakt do operatora odnośnie sprawdzenia/ konfiguracji/ zmiany przebiegu/skrócenia łącza/wymiana modemu - w celu poprawienia świadczenia usługi - mailowo , kontakt znajdziesz na stronie operatora /kontakt/ Rzecznik Klientów/ profil- jak masz konto na Facebook/ przez formularz pomocy
    twarku
    Level 9  
    Dzwoniłem do orange i po 2 rozmowach z doradcami, dodzwoniłem się do normalnego człowieka, który nie twierdził że 2-3mb/s to prawidłowa prędkość. Dał zgłoszenie i na razie czekam 48h, a jak nie podziała to wyśle techników.

Kabel który prowadzi z puszki do routera jest bardzo krótki około 2-3m. Livebox jest podłączony przez kabel ethernet - wszystko jak największym porządku. Więc wina routera albo tego że ADSL zamiast ADSL2+.