Witam wszystkich mam problem z Iveco 35c12 2.3hpi 2003r. Auto zgasło kontrolka wtrysku mrugała,po zdiagnozowaniu komputerem wirtha wyszło że uszkodzone są wtryski 1 i 4.Wtryski wszystkie zostały oddane do sprawdzenia i potwierdziło się 1 i 4 trzeba było zregenerować reszta dobra. Po zamontowaniu kontrolka wtrysku dalej mruga błędów wirth nie widzi :/ samochód dalej nie odpala. Okazało się że po przekręceniu kluczyka tylko przez chwilę pokazuje się prąd na pompie paliwa elektrycznej na ramie lekko puści paliwo i układ nie ma paliwa i nie pali. Miałem taki swój drugi czujnik ciśnienia paliwa podmieniłem go na listwie paliwowej dalej bez zmian, wyczyściłem regulator ciśnienia paliwa w pompie wysokiego ciśnienia i też nic nie pomogło. Dalej mruga kontrolka wtrysku i tylko przez 2s jest prąd na pompie paliwa. I nie wiem czy tak ma być ale zauważyłem że podczas kręcenia rozrusznikiem zapala się kontrolka od immo code.Czy to może być problem z immo ?W jednym czasie padły dwa wtryski i immo. Proszę o jakieś sugestie co mogę sprawdzić.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Dodano po 15 [minuty]:
Podłączyłem jeszcze raz pod komputer i w sterowniku silnika jest jakiś dziwny numer błędu :
6A-zasilanie czujników (przekroczenie normalnego zakresu)- obecny
Akumulator jest dobry dobrze naładowany .
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Dodano po 15 [minuty]:
Podłączyłem jeszcze raz pod komputer i w sterowniku silnika jest jakiś dziwny numer błędu :
6A-zasilanie czujników (przekroczenie normalnego zakresu)- obecny
Akumulator jest dobry dobrze naładowany .