biomedyczny wrote:
Kończcie waść wstydu oszczędźcie.
Chyba Wam...
biomedyczny wrote:
Najpierw że źle opisałem teorie i nie ma elektromag. Teraz w piorunie ma elektrodynamikę.
Przeczytaj sobie jeszcze raz to co wcześniej napisałem. A Ty w piorunie co masz przepraszam bardzo?
biomedyczny wrote:
Teraz go zapytacie czemu przy cewkach tesli ludzie ubierają klatkę jak przecież świetlówka świeci i nic im się nie dzieje...
Idźcie na lekcje fizyki czy coś..
Nie mów o mnie w trzeciej osobie proszę. Jak chcesz mi coś powiedzieć to zwracaj się bezpośrednio do mnie. No ciekawe z tymi klatkami. To teraz wytłumacz mi np. to:
https://www.youtube.com/watch?v=nNZPSKLeBs8
Pierwszy lepszy filmik który znalazłem. Zaraz się dowiem że łuk elektryczny powstał na drodze post-produkcji...
biomedyczny wrote:
Tak ze odsyłam jeszcze raz.
A elektronice samochodowej się nic nie dzieje bo od któregoś tam roku każdy ważniejszy element jest w metalowej puszcze - komputer itd.
Jak mówiłeś sam taka klatka słabo ekranuje pole magnetyczne. Czyli jednak to zjawisko indukcji elektromagnetycznej było na tyle słabe, że aż pomijalne?
biomedyczny wrote:
Nie żadnego prądu wirowego a jw indukcja elektromagnetyczna która według ciebie nie istnieje.
A sądząc po tym ze ciągle starasz się coś obliczyć i masz dużo czasu student EIT jak nic.
O to teraz do mnie mówisz? Nie ma znaczenia kim jestem i guzik ci do tego. Napisałem, że nie ma takiej wielkości jak indukcja elektromagnetyczna(bo to jest zjawisko). Nie zaprzeczam, że tam nie ma prądu wirowego tylko retorycznie się zapytałem o jego wartość (wiedziałem, że i tak nikt z Was nie zada sobie trudu użycie 3 wzorów by to obliczyć). Aha ja się nie staram tylk obliczam. To daje jakieś pojęcie o świecie.
Podsumowując widzę, że rzeczowymi argumentami nie trafię do waszych głów. Szkoda, że zamiast fizyki za źródło wiedzy bierzecie programy na discovery dla dzieci mówiące np. że jakby wziąć całą wodę na Ziemi i wsadzić ją do słomki to taka słomka była by w wuj długa, albo od pana Kazia z na przeciwka...