W poprzednim TV starym sony były dwie możliwości albo tylko kabel antenowy do magn. i z niego do TV. Albo kompozytowe kable inaczej zwane czincze po dwa w oba kierunki, po dwa jako że magn. jest mono.
Tutaj już jakiś czas temu próbowałem podłączyć z magn. do TV cinaczmi do gniazd YPbPr ale nie zadziałało. Wydaje mi się że pewnie musiałbym zakupić kabel Czincz- Scart. Ale jak wówczas podłączyć w odwrotym kierunku w celu nagrania ?
Pewnie jest alternatywa podłączenia samego kabla antenowego do magn. i potem do TV ale nie wiem czy nie będzie wtedy uciążliwości z ustawianiem kanałów, przede wszystkim nie próbuję bo obawiam się coś namiesza się w ustawieniu kanałów TV.
Wydaje mi się że przy alternatywie bez kabla antenowego nie ma takich problemów z ustawieniami kanałów dla magn., przynajmniej jak podłączałem tego sony do tak właśnie było, po podłączeniu Cinczami wszystko się ładnie pokazało po wciśnięciu opcji Video na pilocie, kanały w mag. były kalką tych ustawionych w TV. W przypadku podłączenia przez kabel antenowy obraz szedł przez kanał 0 w TV i trzeba było ustawiać w magn. kanały osobno, mogły być ustaiwone inaczej jak w TV.
Moje pytanko brzmiałoby jak najłatwiej podłączyć te sprzęty.