Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes W124 - podświetlenie panelu środkowego nie działa

Arczi s500 04 Kwi 2013 21:15 2760 3
  • #1 04 Kwi 2013 21:15
    Arczi s500
    Poziom 7  

    Witam, mam problem. Wymieniając w Mercu 124 (dokładnie wersja coupe, choć nie wiem czy to ma znaczenie) żaróweczkę od podświetlenia pokrętła dmuchawy zrobiło mi się zwarcie. Jak na włączonych światłach włożyłem nową żarówkę, usłyszałem tylko cyknięcie jakby bezpiecznik się spalił lub przekaźnik. Od tego momentu nie pali mi się podświetlenie dmuchawy nawiewów, regulacji ciepła oraz podświetlenie regulacji lusterka i podświetlenie włącznika świateł. Wszystkie te rzeczy działają, ale nie ma ich podświetlenia. Podświetlenie zegarów działa. Patrzyłem pod maską w skrzynce bezpieczników wszystkie bezpieczniki ok, przekaźniki też, zamieniłem nawet na próbę od innego 124 i jest to samo, nie działa. Czy wie ktoś czy może są gdzieś jeszcze jakieś bezpieczniki lub przekaźniki od tego?

    1 3
  • #2 04 Kwi 2013 21:43
    Dziarski Hank
    Poziom 27  

    Za zegarami, w czerwonej oprawce.

    4
  • #3 04 Kwi 2013 22:08
    tomek70
    Poziom 20  

    Dziarski Hank napisał:
    Za zegarami, w czerwonej oprawce.
    Dokładnie w tylnej części zegarów , w oprawce jak od żarówki.

    1
  • #4 05 Kwi 2013 20:20
    Arczi s500
    Poziom 7  

    Dzięki bardzo.Znalazłem,wymieniłem jest ok:)

    1