Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows 8 Profesional N- połączenie z internetem

05 Kwi 2013 12:48 2007 10
  • Poziom 8  
    Witam. Zainstalowałem sobie Windows 8 jak w temacie. Mam problem takiej natury: normalnie przez przeglądarkę używam internetu. Łączę się z siecią bezprzewodowo poprzez akces point. Komputer widzi internet i nie ma żadnego problemu. Jednak jak wchodzę w widok "metro" z aplikacjami to aplikacje windowsowe nie widzą internetu (pogoda, sklep, wiadomości, społecznościowe). Oczywiście support Microsoft to olał, zaśpiewał sobie cene zgłoszenia problemu 135 zł xd i utknęło by to w martwym punkcie. Może ktoś mi pomóc rozwiązać ten problem. naprawdę nie wiem co jest nie tak.
  • Poziom 39  
    nie widzi żadnych, czy tylko niektórych. Do wielu trzeba lokalizacji, i bez tego ani np.: pogoda, ani restauracje działać nie będą - nic co jest związane z lokalizacją. Poza tym ładuje się to nie tak szybko jak strona internetowa w przeglądarce...
  • Poziom 8  
    mam ustawioną lokalizację na moje moje miasto. Sklep nie potrzebuje lokalizacji a mimo to przestał już działać. a działał bo ściągałem przecież aplikacje. ale teraz nic nie działa. Żadne aplikacje od microsoftu nie działają. Za to aplikacje takie jak allegro czy skype dla win 8 działają poprawnie.
  • Poziom 39  
    No cóż - N-ka jedynie nie pozwala na obróbkę plików medialnych, ale reszta powinna hulać. A w menedżerze urządzeń nie masz przypadkiem żadnego konfliktu?
  • Poziom 8  
    Mam ;) ale to sterowniki których nigdy nie miałem. Nie wiem o co z nimi chodzi ;p
    poniżej widać ;) ale wcześniej też to miałem ;p i net śmigał wszędzie.

    Windows 8 Profesional N- połączenie z internetem


    dzisiaj jeszcze zobaczę na innym połączeniu internetowym ;) w miejscu pracy podłącze się przez kabel ;p
  • Poziom 39  
    Musisz sobie powgrywać wszystkie sterwoniki ze strony producenta kompa
  • Poziom 8  
    w tym sęk że zainstalowałem wszystkie jakie były na stronie suport.lenovo ;p i nadal mam tak ;) okazuje się że aplikacje działają, ale tylko na połączeniu kablowym. na wifi niestety ;( ale nie działają ;p

    [edit] To chyba problem z siecią u mnie w akademiku. bo w pracy czy łącze się z wifi czy po kablu to wszystko śmiga. więc nie wiem o co mu biega ;p
  • Poziom 39  
    A internet na WiFi w kompie masz?
  • Poziom 8  
    no mam. Wifi działa mi normalnie ;p W pokoju mam router który działa w trybie akces point. Łączę się z nim normalnie. internet przez przeglądarki śmiga, ale już aplikacje nie działają. A w pracy łączę się z wifi i aplikacje z "metro" działają. czary mary. nic z tego nie rozumiem xd może ten internet z akademika jest ograniczony xd

    [edit] znalazłem chyba problem. jak łącze w akademiku się przez akces point to jak patrze na stan sieci to wyświetla że brak dostępu do internetu ( mimo że internet jest) ; to chyba jest związane z pakietami ttl które w akademiku są tak ograniczone żeby nikt se internetu nie rozdzielał na kilka urządzeń. po kablu jest ok.
  • Poziom 39  
    Nie czary mary, tylko porty w akademiku są poblokowane. Więc poza Internetem, w akademiku, żadne aplikacje, które działają na innych portach hulać nie będą...
  • Poziom 8  
    Nie porty tylko pakiety. Wszystkie porty akurat są odblokowane. Zamykam temat.