Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HTC Wildfire S czy inny telefon z nawigacją pod AutoMapę??

box.mann 07 Apr 2013 12:04 18075 79
phoenixcontact
    box.mann
    Level 23  
    Kolejność powinna wyglądać tak:

Najpierw HBOOT Unlock
    - później wgranie nowego RECOVERY MENU które ma w sobie też partycjonowanie karty sd
    - teraz nadanie nowego CID karcie i jej hakowanie programem simpleGold
    - później ROOT systemu
    - teraz partycjonowanie karty sd i tworzenie dodatkowego miejsca na exfat dla marvella by mógł sobie podczas instalacji utworzyć katalogi:
    /system
    /sys
    /boot

Dopiero wgranie odpowiedniego CM!!
    Ponowny raz ROOT
    i dopiero reszta zabawy... czyli wgranie odpowiedniego KERNELA (są dwie wersje, dla telefonów do końca 2011r oraz dla tych z 2012)...

Najprawdopodobniej uwaliłeś BOOT robiąc FASTBOOTEM format tych części których nie powinno się ruszać!!!!

W moim przypadku miałem do zarobienia tylko:
    - wipe cache
    - wipe system

Robiłem wszystko ręcznie w czasie nie dłuższym jak 30-40sek!!
    Dlaczego ręcznie???
    Bo właśnie na forum o Androidzie (wersja UK) wyczytałem że fastbootem uwalono niejednego HTC!! Bałem się więc zrobiłem tak jak kazała CZORNA90 o której Ci wspomniałem...
    czyli ręcznie przez RECOVERY!

Fastboot robi tzw. twardy reset (format) całego fona!! łącznie z menurecovery, boot, hboot i resztą! Poczytam trochę i dam Ci znać rano co z tym fantem zrobić!

Skontaktuj się z CZORNA90 na forum o którym Ci pisałem. Kobitka na prawdę jest godna polecenia!!! Postawiła na nogi niejednego HTC!

Obecnie mam już w swoim HTC Marvell CyanogenMod CM10 z Androidem 4.2.2 dzięki niej!
    Fastboota omijaj!!!!! Teraz trzeba będzie poszukać kopii HTC z plikami boot, system i resztą... bo fastboot je wykasował a Ty - mając tylko sam ROM boota na bank nie miałeś!

Ściągnij program Android Commander i spróbuj nim złapać HTC w połączeniu.
    Kolejna rzecz - czy aktualizowałeś HBOOT???
    Na screenie widać że masz wersję 0.90.0000 a wszystkie aktualizacje CM odbywają się już po UPGRADE do wersji minimum 1.08.0000
    Moja wersja (zamieszczam foto) to 1.09.0099 (najnowsza)

A o to CM10 Cyanogenmod z Androidem 4.2.2

Jak widać na następnym foto - pamięć wewnętrzna zwiększona ze 150MB do 1GB
    (kartę 16 i 32GB którą mogłem użyć potrzebuję do kamery więc zamontowałem 2GB lecz na bank sprawdzone są SDHC 16 i 32GB - działają!!! w 100%)

A tak wygląda MENU RECOVERY którego też trzeba aktualizować:

A tak menu telefonu z Andkiem 4.2.2

A to dla niedowiarków, czyli to o co walczyłem wybierając fona!
    Oczywiście w Internecie jest stek bzdur dot. działania AutoMapy na różnych wersjach Androida. Jedni mówią że wersja mobile działa tylko na Androidach od 2.3.5 do 4.0.1 - jest to oczywiście bzdura ponieważ sam to sprawdziłem. AM działa od wersji 2.1 do wersji najwyższej dla HTC WFS czyli 4.2.2

HTC Wildfire S czy inny telefon z nawigacją pod AutoMapę?? HTC Wildfire S czy inny telefon z nawigacją pod AutoMapę??

Oczywiście ROOT działa w 100% i mamy pełne prawa superUsera. Możemy robić z telefonem co chcemy!!!!!
    Na standardowym oprogramowaniu z Orange (2.3.5stock) telefon po uruchomieniu miał około 65-70MB wolnej pamięci (czysty soft), około 190MB wolnej pamięc RAM i działał z taktowaniem 235 - 300MHz. Po zmianach wolnego RAM zostaje 270-300MB, procesor startuje od 600MHz a sama pamięć wewnętrzna praktycznie ograniczona kartą msd wewnątrz. Zainstalowane odtwarzacze filmów w CM10 mają kodeki pod dosłownie wszystko. HTC nie ma problemów z filmem HD. Odtwarza wiele formatów takich jak streammedia, flv, 3gp, mp4, wma, wmv, avi, mpeg 2/4 (sprawdzone), rmvb i masę innych! Działa ftp, działa firefox, działa Opera. Oczywiście AdobleFlash, Java i reszta do których jesteśmy przyzwyczajeni ze stacjonarki też. FF zapamiętuje cookies, hasła, wpisy w formularze i resztę. Dosłownie jak w Windows... Oczywiście możemy też zmienić dpi dla gier, rozdzielczość i zrobić OC procesorka do 807Mhz (stabilne). Dzięki za polecenie takiego fonika. Jest genialny - zwłaszcza nagrywanie rozmów telefonicznych podczas połączenia i archiwizacja na msd :-) :-)

A co do telefonów z WindowsMobile i innymi dziwnymi systemami od Billa z USA...
    Mam na stole Nokię 500. Szczerze mówiąc nie wiem czy wywalić ją do kosza już dziś czy ... dać psu by ostrzył zęby. Tyle wart jest Windows!
    Karygodne by na WindowsMobile nie było nic za free co by odtwarzało RMVB!!!!!!
    a o WMV już nie wspomnę!!!!
    Oczywiście w WindowsMobile działają tylko te mapy GPS które żywią się przez HSPA/EDGE danymi w postaci dość kosztownych kilo bajtów!! Brak słów!
    Linux to Linux! Ostatni kawałek wolności w tele-informatyce...
    Na Nokię jest świetny odtwarzacz mp3/mp4 ... Oczywiście pseudodarmowy bo działa tylko jak może pobrać reklamy z Internetu i wyświetlać na pasku jako flash!
    Fajnie to wygląda słuchając muzyki! Serio...
    U góry tytuł mp4 a na dole reklama VANISZ DO PRANIA, buhahahahaaaaa.....
    a Jak wyłączysz neta to programik krzyczy że działa tylko OnLine...
    To mi dopiero ubaw...
  • phoenixcontact
    luki56
    Level 39  
    Pontikos wrote:
    1. Czy kolega luki56 sprawdzal dzialanie Automapy dla WM 5/6 na WM8?
    2. Czy kolega sadzi, ze brak dzialajacych poprawnie aplikacji ze starszych wersji WM jest _zaleta_ WM8 ? :)
    3. Po co komu nawet osiem razy szybszy system, kiedy nic na nim nie dziala procz dedykowanych aplikacji M$oftu?
    4. Czy kolega porownywal WM8 i Androida 4.x na urzadzeniach o TYCH SAMYCH parametrach technicznych, ze ocenia jakoby WM8 byl szybszy?

...czy to tylko raczej takie subiektywne wrazenia uzytkownika, ktory sprzedal Trabanta i kupil Volkswagena? ;)

IMHO, mrugajaca fotkami z FB kafelkowa terrakota na ekranie to nie wszystko (chyba ze dla niewymagajacego gimnazjalisty) - istotna jest bezproblemowa wspolpraca z aplikacjami i kompatybilnosc w dol.

1. Nie, nie musiałem to sa inne silniki, jak nie ma jakejs aplikacje w sklepnie w urzadzeniu z WP8 to nie da się jej zainstalować.
    2. Tak, przynajmniej nie spowalniaja pracy systemu, sa kompatybilne aplikacje z WP7.x
    3.Aplikacji jest mnówstwo, proponuje zajrzec na stronę Microsoftu.
    4. SGSIII vs HTC 8S wystarczy? HTC było dużo szybsze mimo na pierwszy rzut oka parametrów.
    A i nie ma czegoś takiego jak WM8.
    Pontikos
    Level 38  
    luki56 - rozumiem.

1. kompatybilnosc w dol byla zawsze zaleta! Dlaczego ktos ma mnie zmuszac do zakupu nowego softu jesli zakupilem nowszy sprzet tej samej firmy? Wiekszosc firm na rynku stosuje zasade ODWROTNA!

2. Nic nie spowalnia, bo niema CO spowalniac :) Na palcach obu rak wieloletniego pracownika tartaku da sie zliczyc sensowne, pamieciozerne z zasady aplikacje, wypuszczone przez M$ dla WP8. Przeciez NIE mowimy o edytorze textowym DOC/X? ;)

3. przyznaj ze ilosc i funkcjonalnosc [!!] aplikacji dla WP8 jest znikoma (nie uwzglednam np. aplikacji o marginalnych pobraniach ponizej kilku tysiecy) w POROWNANIU z zawartoscia Android Market :) Brak otwartosci na oprogramowanie robione przez uzytkownikow: >BO GO POTRZEBUJA< - zamiast "co sobie M$ wyduma" jest znaczaca wada!! A juz brak wsparcia dla RMVB i q-pixel ze strony M$ to juz skandal i smiech na sali... To jest podejscie Z PRZED DEKADY !!!

4. Musiales chyba testowac SGS-3 z brandingiem w salonie Orange :P ;)) A z jakim urzadzeniem na WP8 porownasz SGS-4 ? ;)
    box.mann
    Level 23  
    M$ wprowadza na rynek tylko to co uważa za słuszne i tylko to na czym idzie zarobić. Dziwię się mocno takim poczynaniom bo... sądzę że jeśli już tłuką miliardy $ na systemach i oprogramowaniu to ... powinni pomyśleć o tych - którzy te miliardy generują tymczasem google, M$ i kilka innych mają kompletny światowy monopol i robią co chcą! Można to porównać do polskiej telekomunikacji jeszcze 20lat temu! WindowsMobile się skończy kiedyś tak jak skończyła się Nokia w Polsce. Gdyby Nokia poszła śladem HTC czy SE i skusiła się na Androida a nie pakt z diabłem (M$) liczyła by dziś zyski a nie straty. Powoli ludzie uświadamiają sobie że... zmuszanie do czegoś bardzo nieprzydatnego w postaci narzucania prehistorycznych systemów w telefonach robi się baaaardzo nudne. Gdyby na świecie istniał tylko jeden system linux, powiedzmy Mandriva i tylko Ona była by udoskonalana przez setki tysięcy programistów na zasadach GNU - gdyby ktoś pomyślał i przerobił Linuxa tak by... nie miał najmniejszego problemu z otwieraniem oprogramowania spod Windows itp. to... wierzcie mi na słowo: M$ poszedł by z torbami!!
    Problem jest tylko w tym że producenci komputerów a zwłaszcza laptopów zgodzili się na preinstalowanie Windowsa we wszystkich produktach! Moim zdaniem komputer powinien być sprzedawany zawsze bez systemu tymczasem nie mamy w ogóle wyboru bo znaleźć laptopa bez Windows w sklepach graniczy z cudem. Ma być i koniec lecz... programiści (graficy, filmowcy) i tak przejdą na "Jabłko" a reszta wyjadaczy pójdzie za Linuxem.

Kolejna sprawa to kompletny brak jakichkolwiek kampanii informacyjnych w mediach! Telewizja żyje reklamą i swoimi serialami - nic dla ludzi. Połowa nie wie co to Android i Linux a wystarczyło by tylko uświadomić ludziom w programach typu Galileo co to jest Linux, Android, jak to się używa itp. by ... życie stało się lepszym.
    tymczasem większość o możliwościach swojego telefonu dowiaduje się dopiero w pierwszym tygodniu użytkowania. Wtedy jest ostre zdziwko bo... koledze działa AutoMapa, nic nie płaci za dane a u Mnie jest inaczej.
    Kolejną rzeczą w tym wszystkim jest to - że... "Dlaczego mam płacić za coś - co... jest za darmo" ????????
    Dlaczego??
    Bo google i M$ tak chcą????
    To jeśli już chcą $$$$$$$ to niech mi dadzą kodeki WMA,WMV i RMVB w WMPhone oraz darmowe mapy - darmowe w sensie działające offline!!

Dlaczego za jedną potrzebną mi rzecz muszę płacić kilka razy????
    Czy idąc do sklepu - płacę za bułki kilka razy - chcąc zjeść raz???

Mam tu na myśli np. mapę! Jeśli już raz zapłaciłem za licencję AutoMapy i jeśli mapa ta jest wielosystemowa to... dlaczego cholera mać nie działa na niby to najlepszym sprzęcie pod słońcem rodem z M$????
    Dlaczego mając AutoMapę - muszę być skazany na jakieś kompletnie niedorobione mapy Google i jeszcze płacić za transfer mając N9 za 2500zł?????????
    Dlaczego??
    Bo M$ tego chce?
    M$ chce moich $$$$$ za coś co... zgubi Mnie w Bieszczadach bo mapy nie uwzględniają numeracji budynków????
    I co ma myśleć w trasie kurier wiozący paczkę!! Co ma myśleć mając w kieszeni WindowsFona za kilkanaście stówek przez którego nie można szybko wysłać poczty przez POP3 czy IMAP bo do interesu wtrąca się wujek googleKONTO a My akurat jesteśmy w miejscu w którym operator zapomniał o UMTS i co wtedy?? CSD??? :-)

Kolejna sprawa to sam Internet w WMobile. Dziwi mnie fakt braku zapamiętywania haseł, cookies, kompletnie słaby flashplayer w N8,N9 itp. Dodajmy do tego jeszcze EDGE i o internecie potrzebnym na już, na teraz możemy zapomnieć bo ani Opery, ani Firefoxa czy innych na bank nie otworzymy!

Przekonałem się na własnej skórze co to jest Linux. Dzięki serdeczne Pantikos. Już nigdy WindowsPhone! Nigdy! Niech się świat wali - pali lecz z Andka nie zrezygnuję nigdy.
    Takiej prostoty obsługi, przyjemności z obsługi, łatwości, bezPROBLEMowia z telefonem dawno nie miałem.

A jeśli chodzi o kompatybilność to dziś powiem tak:
    To raczej Windows powinien martwić się o kompatybilność z programami z Androida!!! Dlaczego??
    Większość tego co jest pod Windows na komórkę i tak nie działa!!!
    Posiadacze fonów z Androidem nie muszą się martwić o kompatybilność z M$!
    Na Andku mozna wszystko! Od AdobeAcrobat po wtyczki dla Photoshopa, M$ Office i wiele, wiele innych! Po co komu InternetExplorer gdy ma wybór innych, szybszych, lepszych?? Po co komu WindowsMail z "wpiętym" jak kleszcz w psi tył googleMail??? Po co gdy ma Thunderbirda i kilka innych.

Wybaczcie - takie jest moje zdanie po tygodniu przygód z Androidem. Zdania nie zmienię bo... bardzo Mnie boli przed ostatni zakup na aukcji w postaci Nokii N9 z którą... niestety nie mogę nic zrobić. Takie sobie złote pudełeczko za platynową kasę nic w sobie nie mające. Trochę głupio że N9 droższa od HTS WFS o 1200zł w realu może tyle co 80letni dziadek w porównaniu z nastolatkiem!
    Nawet SKYPE ma problemy...
    Brak słów...
    Gdy widzę na ekranie TRWA SYNCHRONIZACJA lub BRAK POŁĄCZENIA to mnie szlag trafia. Telefon z WindowsMobile ma pewne braki jeszcze...
    Już podczas BOOTU na starcie powinien pytać:

1. Jakiego koloru masz dziś bieliznę
    2. Ile bułek dziś zjesz na śniadanie
    3. Ile zarabiasz w ciągu miesiąca
    4. Podaj numer dowodu i PESEL
    "Drogi użytkowniku" teraz wciśnij OK by wysłać kopię swoich SMS i książki telefonicznej na serwery GOOGLE w celu archiwizacji :-)

Po włączeniu telefonu oczywiście jest:
    1. Przesyłanie statystyk użytkowania do GOOGLE
    2. wysyłanie Twojej lokalizacji - ale dokąd i po co to nie wiem :-)
    Pewnie chcą wiedzieć w jakiej części Warszawy noszę te swoją bieliznę...

Nie sądzicie że to wszystko jest już chore?????????
    A ochrona danych osobowych jakoś poszła do lamusa, czy co??
    Przecież przekazywanie danych osobowych (książka telefoniczna) osobom trzecim (serwery google) to łamanie prawa, prawda??
    Szok...
    luki56
    Level 39  
    Pontikos wrote:

3. przyznaj ze ilosc i funkcjonalnosc [!!] aplikacji dla WP8 jest znikoma (nie uwzglednam np. aplikacji o marginalnych pobraniach ponizej kilku tysiecy) w POROWNANIU z zawartoscia Android Market :) Brak otwartosci na oprogramowanie robione przez uzytkownikow: >BO GO POTRZEBUJA< - zamiast "co sobie M$ wyduma" jest znaczaca wada!! A juz brak wsparcia dla RMVB i q-pixel ze strony M$ to juz skandal i smiech na sali... To jest podejscie Z PRZED DEKADY !!!

4. Musiales chyba testowac SGS-3 z brandingiem w salonie Orange :P ;)) A z jakim urzadzeniem na WP8 porownasz SGS-4 ? ;)

3. Funkcjonalność jest, taka jak i Android czy IOS. Aplikacji jest mniej, ale sa wszystkie potrzebne i nie ma smieci typu tapeta czy dzwonek.
    4. SGSIII czysty, zakupiony na firme, SGSIV to juz nowsza generacja, ale taka Lumia 920 ją bez problemu wyprzedzi w wszystkich czynnościach, poczekaj do lipca/sierpnia na next geny Windows Phonów.
    box.mann
    Level 23  
    Po co komu nowe Hardware jeśli może zrobić sobie nowe FIRMWARE?
    O HTC WFS mówili że ... za wolny, za mało pamięci, za mało bajerów, brak panoramy w filmach, brak tego, brak tamtego no i ten Android Stockowy 2.3.5
    Patrz! Masz Ci los :-)
    Bez zbędnych wydatków w zmianę Hardware mamy Andka 4.2.2, może być 8/16/32GB pamięci wewnętrznej, patrz :-) jest i panorama w filmach :-) i nawet godne polecenia foto w 5.0MPx :-)... a to tylko stary, poczciwy WFS za 150zł :-) :-) którego rozbujano do 830MHz... ehhhhh....

Wejdzie nowa seria win$$$fonów to... pewnie chłopaki na XDA dotuningują jakiego ROMA i wyjdzie CM12 który odstawi łindołsa na boczny torek...
    I tak będzie... serio... :-)
    Nie to bym był wredny - przedstawiam jedynie przyszłość
    W wątku mowa o zabawkach rzędu 150-350zł ... które wyprodukowano 2 lata temu i które dzisiaj - spokojnie - odstawiają na bok dzisiejsze windows fony :-)
    lecz...
    daję sobie łapkę po łokcia upindolić że... ubiegłoroczny HTC DROID DNA z Andkiem 4.1 - prockiem 1.5GHz i 2GB RAM mający matrycę 5" w FullHD połaskocze noworoczne WINDOWSFONY tak ... że... Billy w USA będzie musiał iść po kolejny zapas nerwosolu do apteki :-)
    Spokojnie... Spokojnie... Świat Linuxowców nie śpi....
    a to że na Andka jest miliony SOFTów to akurat piękna sprawa!
    Nie mów, że nie?
  • phoenixcontact
    luki56
    Level 39  
    Moja kolezanka ma Wildfire s i przy moim 8S jest to zwykłe gó... . Tak więc zanim zaczniecie się wypowiadac zobaczcie jak działa jeden i drugi telefon.
    box.mann
    Level 23  
    Tyle że Twój 8s został wprowadzony na specjalne życzenie MS w czwartym kwartale 2012r czyli kilka miesięcy temu!! :-) :-) WildfireS istnieje z Androidem o 2 lata dłużej!
    Zakłądam się że mój WFS odstawi Twojego 8S na kilometr do tyłu choc by z uwagi na brak renderowania 2d/3d pod Windows8 :-) :-p :-) więc nawet 150MHz szybszy procesor nic Ci kolego nie da :-) Nie ma co się szczypać...
    Gdyby Twój model był pod kontrolą Andka - miał by już pewnie 1.5GHz, 2d/3d, i dodatkowy SWAP exFATA dla Ramu więc... nie dyszał by ledwo-ledwo mając 512MB bo.... wspomogła by go szybciuteńka mSDHC dodatkową porcją 1GB :-)
    więc - jak sam pewnie widzisz - Windows to EMERYTKA o lasce :-)

HTC już dawno odpuściło sobie 8S a wypuściło bo ... M$ się domagał powołując na jakieś tam dziwne mitycznie zapisy dot. równouprawnień producentów oprogramowania! Sądzisz że... gdy HTC puszcza na rynek coś co ma 1.7GHz, 2GB RAMU, 16GB wewnętrznej, matrycę 1920x1080 5" będzie sobie zawracało głowę jakimś tam złomem słabszym o połowę??????
    M$ z braciszkiem GOOGLE chcieli to ... dostali 8S :-)
    Mają skromne 1.0GHz, 512MB i 5.0MPx z Windows8 Mobajl :-) Niech się cieszą!
    Tam działa tylko system :-) :-)
    luki56
    Level 39  
    box.mann wrote:
    Tyle że Twój 8s został wprowadzony na specjalne życzenie MS w czwartym kwartale 2012r czyli kilka miesięcy temu!! :-) :-) WildfireS istnieje z Androidem o 2 lata dłużej!
    Zakłądam się że mój WFS odstawi Twojego 8S na kilometr do tyłu choc by z uwagi na brak renderowania 2d/3d pod Windows8 :-) :-p :-) więc nawet 150MHz szybszy procesor nic Ci kolego nie da :-) Nie ma co się szczypać...
    Gdyby Twój model był pod kontrolą Andka - miał by już pewnie 1.5GHz, 2d/3d, i dodatkowy SWAP exFATA dla Ramu więc... nie dyszał by ledwo-ledwo mając 512MB bo.... wspomogła by go szybciuteńka mSDHC dodatkową porcją 1GB :-)
    więc - jak sam pewnie widzisz - Windows to EMERYTKA o lasce :-)

HTC już dawno odpuściło sobie 8S a wypuściło bo ... M$ się domagał powołując na jakieś tam dziwne mitycznie zapisy dot. równouprawnień producentów oprogramowania! Sądzisz że... gdy HTC puszcza na rynek coś co ma 1.7GHz, 2GB RAMU, 16GB wewnętrznej, matrycę 1920x1080 5" będzie sobie zawracało głowę jakimś tam złomem słabszym o połowę??????
    M$ z braciszkiem GOOGLE chcieli to ... dostali 8S :-)
    Mają skromne 1.0GHz, 512MB i 5.0MPx z Windows8 Mobajl :-) Niech się cieszą!
    Tam działa tylko system :-) :-)
    150MHz szybszy? ty masz 600MHz Cortexa5 i jeden rdzen, ja mam 2 rdzenie Krit(ulepszony Cortex A15) po 1GHz, na 8S chodzi wiecej niż na tym chorym Wildfire, uświadom sobie że ten telefon potrafi zgniść swoją konkurencje ze strony Androida, a ten Wildfire jest jeszcze daleko poza nią. Nie masz pojecia co piszesz.

Dodano po 24 [minuty]:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6622/4912/0/0/
    box.mann
    Level 23  
    A Ja jestem szczęśliwy bo działa mi AutoMapa :-)
    Zrób to u Siebie! :-)
    A tak na marginesie to po co mi 2 rdzenie i 1GHz????? jeśli mapa otwiera się w czasie 1,7sek a trasę wylicza w czasie 1.5-1.8 sek??? Gierki??? Gierki są dla dzieci a Ja jestem przed 40stką :-) Powiedz - gdzie Ty widzisz wyższość S8 nad WFS jeśli chodzi o Mnie - zwykłego użytkownika, co? :-)
    Kamery mają takie same, filmy odtwarzają tak samo a może i u Mnie nawet lepiej bo... zakładam się że z RMVB,WMV,FLV na swoim OS to masz ubaw - MMSy działają, zasięg jest, wyświetlacz nawet spoko, bateryjka 2 dzionki ciągnie :-) - rozmowy się nagrywają :-)
    więc???

To o czym piszesz - niestety - wybacz - nie bardzo zrozumiałe jest dla Mnie, bo ... niestety nie mogę znaleźć NIC co by nie działało na - niby - chorym WFS...

Jak można zgnieść konkurencję mając 512MB RAMU???
    Ty naprawdę nie zrozumiałeś tego - że po przeróbkach Andka można mieć nawet i 3GB a Ja akurat mam 2048MB + 512MB systemowe na bardzo szybkiej SDHC.

Pokarz mi kolego drogi - jak zwiekszyć RAM w Twoim 8S????
    :-) :-)
    luki56
    Level 39  
    box.mann wrote:
    A Ja jestem szczęśliwy bo działa mi AutoMapa :-)
    Zrób to u Siebie! :-)
    A tak na marginesie to po co mi 2 rdzenie i 1GHz????? jeśli mapa otwiera się w czasie 1,7sek a trasę wylicza w czasie 1.5-1.8 sek??? Gierki??? Gierki są dla dzieci a Ja jestem przed 40stką :-) Powiedz - gdzie Ty widzisz wyższość S8 nad WFS jeśli chodzi o Mnie - zwykłego użytkownika, co? :-)
    Kamery mają takie same, filmy odtwarzają tak samo a może i u Mnie nawet lepiej bo... zakładam się że z RMVB,WMV,FLV na swoim OS to masz ubaw - MMSy działają, zasięg jest, wyświetlacz nawet spoko, bateryjka 2 dzionki ciągnie :-) - rozmowy się nagrywają :-)
    więc???

To o czym piszesz - niestety - wybacz - nie bardzo zrozumiałe jest dla Mnie, bo ... niestety nie mogę znaleźć NIC co by nie działało na - niby - chorym WFS...

Jak można zgnieść konkurencję mając 512MB RAMU???
    Ty naprawdę nie zrozumiałeś tego - że po przeróbkach Andka można mieć nawet i 3GB a Ja akurat mam 2048MB + 512MB systemowe na bardzo szybkiej SDHC.

Pokarz mi kolego drogi - jak zwiekszyć RAM w Twoim 8S????

:-) :-)
    Po co zwiękaszać jak ty mając 3Gb i tak zostajesz w tyle? Automapa ma wyjśc na WP8, system jest nowy i ma dopiero 4 miesiące, Kamee to ja mam duzo lepsza, u mnie nagrywa i odtwarza HD, u ciebie nie. Z zadnym formatem nie mam problemów, jedynie konwertownych filmów nie chce odtwarzać, pewnie zaraz jakas aktualizacja to naprawi(oficjalna, o którą przy Androidzie się nie doczekasz), wyświetlacz to masz śmiszny 320x480, więc powodzenia z taką rozdziałka, bateria u mnie ciągnie 2 dni przy intensywnym uzytkowaniu, przy bardziej oszczednym potrafi 4(wiele osób tak, twierdzi, ja katuje telefon), mmsy to tez zaden problem, w dodatku wszystkie serwisy, skype itp. integrują się w system, w dodatu można ustawić automatyczne kopie zapasower danych w sieci, czego twój WFS nie potrafi, bez żadnych aplikacji.
    Pontikos
    Level 38  
    1. kto nagrywa komorka filmy w HD? Chyba tylko gimnazjalistki wrzucajace swoje wyczyny na Y-Tuba :)

2. "pewnie jakas aktualizacja to naprawi" - no to zanim kupicie cos na WP8 zapytajcie czy:
    ---1. ma JAVE (po co uruchamiac 90% gier na WP8? przeciez sa te z M$! ;) )
    ---2. czy Odtwarza RMVB (odtwarza, przeciez kazdy chcetnie wyplaci PayPalem 10 USD! )
    ---3. czy renderuje 3d - co Android ma na starcie i za zalozenia :)

3. jest Automapa ma Windows Mobile - "pewnie jakas aktualizacja to naprawi" dla WP8, ale zanim to na stapi, nie kupie NICZEGO na czym NIE CHODZI Automapa. Proste.

4. po jakiego grzyba mi rozdzielczosc full-HD NA TELEFONIE?? Po co mi rozdzielczosc z 40-calowego TV full-HD na wyswietlaczu mniejszym niz moja dlon? To chyba tylko dla zboczonych technologia krotkowidzow z wada -15 dioptrii :)
    luki56
    Level 39  
    1. Ja nagrywam, jak mam coś nagrać i potem odtworzyć na Tv 47 cali, to takie 480p to dramat.
    2. 1. Po co ci wymarła java?
    2. 2. Odtwarza, u mnie odtwarzał bez niczego, ktoś mi pisał ze musiał doinstalowac wtyczki.
    2. 3. Tego nie wiem, nie uzywam takich rzeczy.
    3. Nie naprawi tego aktualizacja, nie może działac aplikacja stworzona pod inny system na innym systemie!
    4. Kto tu pisze o FHD? Zresztą FHD to tylko do Androidów pchaja, a na tym twoim wyswietlaczu ja nie jestem w stanie korzystac, dobra rozdzielczościa na 3,2 cala to 360x640.
    Pontikos
    Level 38  
    3. a PO CO MI SYSTEM, na ktorym nie dzialaja aplikacje ZA KTORE ZAPLACILEM?

2.1. - W czasach kiedy Ty miales Nokie 3310, ja mialem HTC-x7510. Kupowalem ja w lesing, na firme, bo kosztowala trzy srednie pensje. Byla na WM5 i NIE MIALA JAVY. Dala sie sensownie uzywac dopiero po wgraniu Javy! (Opera, BT, utilki)
    Byc moze Tobie Java kojarzy sie z badziewnymi grami na Nokie 3310, ale ja w swojej pralce moge updateowac profile prania ze strony Siemesa - uwzgledniaja nawet polskie marki proszkow ! :) Lodowke Siemensa mam tez z java (2006r produkcji!) - do dzis Siemens ja supportuje softwareowo!

Wiec nie mow ze Java "wymiera" - wymiera na PSEUDO-tabletach z WP8, ktorych uzytkownikom sie wydaje ze sto aplikacji dostepnych w Sklepie to jest szczyt orgazmu! :P :P

Nie wymiera, jesli ktos nawet na starenkim telefonie, albo na najnowszym tablecie z Andkiem ma ochote znalesc WiFi. Na WP8 3/4 routerow WiFi nie daje sie polaczyc - jesli masz oprogramowanie darmowe a Javie, laczysz sie ze wszyskim!!

A jesli masz ambicje, to zczytujesz dane RFID z kazdej mijanej karty platniczej z PAY-PASS :)

Polaczenie z wiekszoscia urzadzen BT jest na aplikacjach Javy - sprobuj cokolwiek przez polaczenie BT na swoim sprzecie wydrukowac na dowolnej drukarce z BT! U mnie w Firmie kazdy (zautoryzowany) kto wchodzi do budynku ma acces na drukarke - na Javie - tak to ustawilem w Urzedzie Miasta!

Ciekaw jestem jak sobie radzi Twoje cudenko z WP8 ze stronami, na ktorych sa formularze Javy? (np. wyslij zapytanie ze strony WWW) Rozumiem ze takie strony odpusczasz, jako "niekompatybilne z wymierajaca Java"? ;P

A Forum Elektroda tez jest wymierajaca? W koncu stosuje srypty Java, ktorych na swoim wspanialym sprzecie Ci brak :-|
    Wspolczuje Tobie, ze masz tak slaby sprzet, ze nie mozesz sie na nim cieszyc w pelni Elektroda.pl !!!

2.2 - WP8 NIE WSPIERA RMVB - wiec nie sciemniaj ze odtwarzal bez niczego :) Tak samo nie odtwarza Xvid 4pix - a ten format to podstawa wiekszosci filmow w dobrej jakosci!
    luki56
    Level 39  
    Pontikos wrote:
    3. a PO CO MI SYSTEM, na ktorym nie dzialaja aplikacje ZA KTORE ZAPLACILEM?

2.1. - W czasach kiedy Ty miales Nokie 3310, ja mialem HTC-x7510. Kupowalem ja w lesing, na firme, bo kosztowala trzy srednie pensje. Byla na WM5 i NIE MIALA JAVY. Dala sie sensowwnie uzywac dopiero po wgraniu Javy! (Opera, BT, utilki)
    Byc moze Tobie Java kojarzy sie z badziewnymi grami na Nokie 3310, ale ja w swojej pralce moge updateowac profile prania ze strony Siemesa - uwzgledniaja nawet polskie marki proszkow ! :) Lodowke Siemensa mam tez z java (2006r produkcji!) - do dzis Siemens ja supportuje softwareowo!

Wiec nie mow ze Java "wymiera" - wymiera na PSEUDO-tabletach z WP8, ktorych uzytkownikom sie wydaje ze sto aplikacji dostepnych w Sklepie to jest szczyt orgazmu! :P :P

Nie wymiera, jesli ktos nawet na starenkim telefonie, albo na najnowszym tablecie z Andkiem ma ochote znalesc WiFi. Na WP8 3/4 routerow WiFi nie daje sie polaczyc - jesli masz oprogramowanie darmowe a Javie, laczysz sie ze wszyskim!!

A jesli masz ambicje, to zczytujesz dane RFID z kazdej mijanej karty platniczej z PAY-PASS :)

Polaczenie z wiekszoscia urzadzen BT jest na aplikacjach Javy - sprobuj cokolwiek przez polaczenie BT na swoim sprzecie wydrukowac na dowolnej drukarce z BT! U mnie w Firmie kazdy (zautoryzowany) kto wchodzi do budynku ma acces na drukarke - na Javie!
    Drukuje przez BT z telefonu z drukarka, lodówka a smartfon to dwie różne rzeczy. Jeszcze nie było routera z którym nie mogłem się połączyć. Zresztą jak tak ci bardzo potrzebna to możesz sobie doinstalować.
    koala106
    Level 39  
    Panowie - trochę powagi - jeszcze do kompletu brakuje fanboja Apple i Iphona - każdy z systemów ma swoje wady i zalety i decyzje, kto jaki będzie użytkował podejmuje użytkownik. Więc takie akademickie dyskusje nie mają sensu na tym forum.
    box.mann
    Level 23  
    @koala106 - racja ale fajnie się czyta :-)
    To logiczne że Linux ma tyle samo zwolenników co M$ i odwrotnie - przeciwników też...
    Mnie dziwi tylko fakt MÓWIENIA bo Ja mam to czy tamto w telefonie. Osobiście nie chcę mieć kamery FullHD w telu bo posiadam cyfrówkę Nikona która nagrywa filmy w bajer jakości. Aparat to samo! Niestety, nie oszukujmy się lecz aparaty w telefonach (nawet te które mają 8 czy 12MPX) to badziewie w porównaniu z najtańszą lustrzanką. Posiadam jakiegoś Canona mniej znanego za 299GBP. Ma 8.1MPx a fotki robi takie że odstawia N8 czy N9 na kilometr. Kolejna rzecz to odtwarzacze filmów. Mając telefon z odtwarzaczem tak naprawdę może ze 30 razy w ciągu kilku lat oglądałem na nim film. Taka jest prawda. Logiczne też jest to, że na jakąś imprezę pojadę z cyfrówką a nie z telefonem który w nocy nie nagra nic!! i to nie ważne jaki by to był telefon. Najważniejszą dla Mnie rzeczą był odtwarzacz mp3/mp4 oraz AutoMapa. Oczywiście posiadam też zwykły GPS lecz z uwagi na brak dodatkowych baterii (możliwości podmiany) i rozmiary - nie można go zabrać ze sobą np. w Karpaty na wycieczkę 2,3 dniową pod namiot. Do HTC biorę 5 sztuk baterii i mam po problemie komunikację z nawigacją. Dlaczego AutoMapa? A no dlatego że jest najlepsza i nigdy w życiu nie wgram innej. Jeśli chodzi o wyświetlacze... w telefonach...
    Hm... Co to za różnica mieć 1920x1080 czy 800x640 na czymś co ma... jak wspomniał Pantikos - kilka cali ??? Ludzkie oko nie odróżni fotki o rozdzielczości 1600x1300 od fotki 800x600 na tak małym LCD!!!!!! więc po co komu zapychać pamięć zdjęciami w takich rozdzielczościach?? Kolejna rzecz to słońce!! Na wszystkich wyświetlaczach, nie ważne czy TFT, LCD, AMOLED itp. w słońcu zobaczymy tyle co nic!!
    System... No właśnie system operacyjny! Dobrze ujął to Pantikos! Po co mam płacić 10USD za coś co jest za free??
    Jeśli chodzi o wątek w temacie to .... zacząłem szukać troszeczkę nowszego HTC. Niestety, nie mogę przyzwyczaić się do wymiarów WFS. Jest za mały i bardzo często przy użytkowaniu wypada mi z ręki bo nie mam jak go trzymać chcąc nawigować po wyświetlaczu.
    A co do JAVY... Hm... Moim zdaniem nie umrze nigdy! Jest wszędzie! Od lodówki, po przez pralkę aż do dekoderów, telefonów i nawet telewizorów.
    luki56
    Level 39  
    Ja powiem tyle ze brałem telefon w abonamecie i telefon z WP8 miał dużo lepsze bebechy niż odpowiedniki z Androidem które po czasie zaczną mulić. A to w czy tym jest cena systemu czy jest darmowa licencja, mało mnie interesuje. Akurat teraz teefony w większości mają baterie wbudowane i od tajk sobie jej nie wymienisz. Sam teraz przyznałeś że dyskwalifikujesz WFS z powodu wyświetlacza.
    box.mann
    Level 23  
    Ale ja mam do 40stki rzut Moherem :-)
    Ani żona, ani córki - na wymiary WFS nie narzekają
    Druga sprawa to za mały telefon. No wiesz... Ja ciągle żyję Nokią 5110 :-)
    Trzecia sprawa to na WM8 nie ma zabawy :-)
    Ja tam lubuję przy kawce pomajsterkować przy ROMie czy jakimś FLASHU :-)
    Wybacz ale... bawią mnie pirdułki takie jak np. umieszczenie zasięgu, poziomu baterii w dowolnym rejonie wyświetlacza w dowolnym rozmiarze, kolorze, kształcie...
    Lubię poukładać MENU od A do Z tak jak Ja chcę a nie Billi z USA :-)
    Właśnie siedzę nad nowym MODEM pod HTC...
    Troszeczku mi zejdzie ale system będzie kwiczał tak jak ja tego chcę a nie GOOGLE :-)
    Andka można usprawnić tak - że zabawa z telem to przyjemność!
    Dlaczego w Nokii 500 muszę marnować baterię by zobaczyć czy ktoś nie dzwonił albo nie mam zasięgu?? Baterię muszę marnować bo... muszę odblokować telefon by zerknąć na wyświetlacz. W HTC bajka jest inna :-)
    Na ekranie blokowania mam:
    -zegarek
    -datę
    -zasięg
    -baterię w %
    -ilość odebranych SMS/MMS
    -ilość nieodebranych połączeń
    -zasięg w dBm jeśli mam HSPA nad głową
    -ikonkę niezabezpieczonej WIFI o ile taka w powietrzu lata :-)

Na dodatek mam jeszcze ikonkę: Latarka i kilka innych! Jeden ruch i mam co chcę - tymczasem Ty - musisz stukać po ikonkach :-) :-)

Poczekaj niech tylko stworzę ROMa takiego jak sobie WYŚNIŁEM to nobla dostanę a Billi w USA na zawał padnie ...
    luki56
    Level 39  
    Nie muszę stukac po ikonkach bo ich nie mam. W WP8 jak i Belle tez jest wszystko na ekranie blokowania. A ja na zabawę nie zamierzam taracić czasu, w WP8 mam wszystko chcę i nie zamierzam nic zmieniać.
    box.mann
    Level 23  
    cieszę się Luki że obaj jesteśmy zadowoleni choć - domyślam się że był byś bardziej gdybym ja też posiadał WM8 :-)

PS. Jak to nie ma ikonek???
    ehhhh ten MAJKROZOFT
    luki56
    Level 39  
    box.mann wrote:
    cieszę się Luki że obaj jesteśmy zadowoleni choć - domyślam się że był byś bardziej gdybym ja też posiadał WM8 :-)

PS. Jak to nie ma ikonek???
    ehhhh ten MAJKROZOFT

Ikon nie ma sa tylko kafelki w głównym menu a tak wszedzie sa listy ;)
    suchy22
    Level 20  
    WP8 to jakaś pomyłka. Już zwykły WF wolę jak to g... To co zrobili z tym systemem to jakaś kpina. Mam Lumię 920 która z tym systemem doprowadza do załamania nerwowego. Brak oprogramowania do synchronizacji z komputerem podstawowych informacji jak książka czy kalendarz?? tylko filmy i zdjęcia.
    box.mann
    Level 23  
    luki56 wrote:
    ...... a tak wszędzie są listy ;)

a u Mnie zależne od humoru są:
    -ikony
    -ikonki
    -ikony z podpisem (nazwą)
    -ikony bez nazwy

Powyższe w trzech wariantach:
    - przewijane ekranami w prawo lub lewo
    - przewijane w górę i do dołu
    - klikany ekran i na kolejnym nowe ikonki/lista

Na dodatek:
    - czcionkę list i ikon mogę ustawić dowolną! Mogę sobie przegrać Arial z Windowsa i ustawić jako czcionkę telefonu
    - na dodatek mogę ją pochylić, pogrubić, zmniejszyć lub zwiększyć
    - ikonki lub listę mogę:
    ukrywać, kasować, modyfikować

baaa.....
    Nawet własne ikonki mogę wgrać i podmienić systemowe klikając tylko i wyłącznie jeden raz w ikonę...

Synchronizacja
    ??????

Oj!
    Jest tego trochę! A oto główne cechy synchronizacji:

- synchronizuj oprogramowanie (apk)
    - książkę telefoniczną: dom, praca, znajomi (ptaszkiem wybierasz którą)
    - kalendarz, notatnik, terminarz (nawet budziki na cały tydzień!!)
    - muzyka (zaznaczasz katalog który ma się synchronizować)
    - filmy (to sam co w/w)
    - zdjęcia (wybierasz katalogi i reszta idzie sama...)
    - tryby (ustawiasz kompem jaki profil telefon ma mieć włączony o podanej godz.)
    (trybów może mieć do 200 na jeden dzień)
    - sieci (ustawiasz listę w jakiej sieci o jakiej porze dnia ma być fon!!! zalogowany)

A po co to wszystko???
    U Mnie wygląda to tak:

godz. 4:45 rano - telefon przełącza się sam z trybu SAMOLOT do SIECI
    godz. 4:50 rano - włącza profil PORANEK (milczy)
    godz. 4:55 - 5:00 - w tym czasie milcząc odbiera SMSy/MMSy i inne
    godz. 5:05 przełącza się w tryb OGÓLNY i uruchamia budzik :-)
    godz. 5:20 sam uruchamia listę programów a na liście są:
    - autoconnect (łączy z Internetem)
    - MailGO - odbiera pocztę e-mail
    godz. 5:30 - po zakończeniu pracy MailGO wyłącza NETA
    godz. 6:00 - włącza tryb głośny bo właśnie wychodzę z domu i chcę słyszeć dzwonki

godz. 6:08 włącza Internet
    godz. 6:10 APLI włącza AutoMapę a w niej ustalona jest już trasa do pracy i uruchomiony LiveDrive z Traffic więc widzę w kolorach którędy jechać :-)

godz. 6:45 rozłącza internet - wyłącza mapę i włącza profil DYSKRETNY bo właśnie wchodzę do pracy

godz. 9:00 pobiera MAILE
    i tak do końca dnia....

i to wszystko z naciśnięciem może ze 2,3 razy jakiejś ikonki...

WindowsMobile8 to to samo co Windows8. Gdy pierwszy raz ściągnąłem wersję beta Windows8 do testów - odechciało mi się komputerów!!!!
    Niby mieliśmy już Vistę (używam), Siódemkę a teraz Ósemkę no i Dziewiątka się pojawia na horyzoncie - to pomimo tego że mamy nowe - większość i tak używa stare!! Pozdrawiam XPkowców :-)
    Tego systemu nie zabije nawet sam Billi z U$A...

Microsoft nie rozumie jednej jedynej podstawowej rzeczy!!! Mianowicie tego że SYSTEM ma być dla LUDZI!!! Ma nie męczyć - nie uprzykrzać życia bezsensowną komercją!! To że FACEBOOK i inne są na czasie - wie każdy lecz czy ten KAŻDY ma kasę na Internet???
    Co z tego że możesz być OnLine nawet kuźwa z własną lodówką gdy... internet w takiej polsce droższy od złota????
    A co mają powiedzieć ludzie w takich krajach jak Bułgaria, Rumunia, Ukraina, Rosja i reszta krajów 4 już świata?????
    Kogo stać w takich krajach by wywalać 20-40euro miesięcznie na GPRS????
    U$A myśli że człowiek samym internetem żyje...

Wszystko to fajne będzie lecz dopiero wtedy gdy będziemy mieli 100% zasięgu UMTS w całym kraju - i tylko wtedy gdy znikną limity na pobrane dane!
    Co to jest 500MB czy 1GB miesięcznie????????????????????
    Przecież to jest debilizm!!!!!!

Problem polega na tym iż 90% ludzi w Polsce nie wie ile to jest 1,2 czy 5GB!
    Pozornie dużo - lecz przypominam że konkretna apka pod Androida może mieć 15-25MB więc???
    Ile takich programików i gierek pobierzemy mając 1GB??
    40?????
    Przecież 40 apek to jeden wieczór a gdzie pozostałe wieczory???
    Samo firmware do telefonu może mieć 200-300MB!!!!!
    Jak na SKYPE rozmawiać ze znajomymi mając pakiet 1GB??????
    Ktoś powie - to se weź 2-3,5GB
    No dobra! Wziął bym - lecz 70-80zł za samo telefonowanie przez SKYPE to chyba przesada a i tak 5GB nie wystarczy! Przecież 20min rozmowy przez SKYPE z kamerą to 150MB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aaaaa.....
    Operator powie - zmniejsz sobie rozdzielczość ???????
    No to ja zapytam - na chu.... mi aparat 8MPX wtedy????

Wiele krajów to debilizm! I tyle...
    a internet w Polsce to marcepan na święta!! Dosłownie w każdym tego słowa znaczeniu!!!!!!!! bo być onLine 24h na dobę bez strachu o kartę czy rachunek graniczy z cudem bo i tak 100-200zł musisz wypindolić...
    luki56
    Level 39  
    Nadal nie rozumiesz że WP można sobie pod siebie wszystko dostosowac? Ja mam pakiet 1,5GB w abo i jak go nawet przekrocze to wtedy tylko zwolni, ale z tym internetem i zasięgiem to w POlsce jest parodia.
    Pontikos
    Level 38  
    W WP mozesz wszystko dostosowac? ;-) Czyli zmienic z pstrokatej mrygajacej fejsami z Fejsa terrakoty na ekranie na jedynie rownie sluszna "liste":-) Nawet skopiowanie do tel. zwyklej mp3 w celu ustawienia jako dzwonek, to juz meczarnia, w porownaniu z Andkiem..
    A moze to, ze ostatnio sluchany plik muzyczny online ustawia sie jako dzwonek defaultowo, to takie ulatwienie ustawien moze (dla mnie strasznie wkurzajaca funkcja auto)?
    box.mann
    Level 23  
    Pantikos, i jak tam Twój HTC, udało Ci się? Ja mam obecnie najnowszego CM10.1 i jest dosłownie genialny! Aparat w CM10.1 ma dosłownie chyba wszystko to co ma zwykły dobry aparat! Szok!
    A do Windows nikt mnie nie przekona. Niestety. Mam własną www gdzieś tam na home.pl i pamiętam jaki koszmar przeżywałem siedząc pod Windows i to nie ważne czy w wersji "wariat Server" czy grossfaderXP :-)
    Od tygodnia męczę Mandrivę w pełnym wydaniu i czuję że oddycham!!!
    A co do Micro$oftu to tak naprawdę mieli Oni tylko raz dobry system!
    MS-DOS się zwał... Czasami mi go brakuje :-)

Dodano po 31 [minuty]:

Tak, gdzieś czytałem na ten temat. Jak sobie przypomnę miejsca to zapodam linki.
    Nie może się uruchomić menu serwisowe bo go nie ma.
    Musisz dograć MENU RECOVERY.
    Z tego co wiem - można to zrobić tylko jednym sposobem:

Wgraj na czystą kartę SD plik: download2.clockworkmod.com/recoveries/recovery-clockwork-5.0.2.8-marvel.img

lecz przed wgraniem zmień mu nazwę na: PG76IMG
    Pod tą nazwą pliku HTC wyszukuje podczas startu aktualizacji...
    Nie wiem czy bez podglądu uda się to zainstalować lecz chyba tak...
    Wyjmij baterię, włóż kartę SD, wyjmij SIM, włóż baterię i próbuj go włączyć VOLUME DOWN + POWER lub normalnie...

Jeśli nic to nie da - będziemy musieli próbować przywrócić LOADERA przez FASTBOOTA...
    luki56
    Level 39  
    Pontikos wrote:
    Nawet skopiowanie do tel. zwyklej mp3 w celu ustawienia jako dzwonek, to juz meczarnia, w porownaniu z Andkiem..
    A moze to, ze ostatnio sluchany plik muzyczny online ustawia sie jako dzwonek defaultowo, to takie ulatwienie ustawien moze (dla mnie strasznie wkurzajaca funkcja auto)?
    Nie męczarnia, wystarczy wiedzieć gdzie pliki wrzucac. W WP w porówniu do Androida nic nie dzieje się samo.
    Pontikos wrote:
    W WP mozesz wszystko dostosowac? ;-) Czyli zmienic z pstrokatej mrygajacej fejsami z Fejsa terrakoty na ekranie na jedynie rownie sluszna "liste":-)
    ?
    box.mann
    Level 23  
    oj tam :-)
    LUKI ma W8 i się cieszy - cieszmy się razem z Nim :-) :-) będziemy się tam droczyć o jakiegos tam OSa... eh... fuj...
    Szczerze mówiąc powinienem się wstydzić z deka jako Linuxowiec (dopiero upieczony ale linuxowiec) że w ogóle wiem co to jakie tam Łindołs łosiem :-) jest :-) :-)
    Łindołs już sam w sobie od urodzenia tłumaczy społeczności gdzie powinien wylądować...
    Mianowicie za łoknem :-) :-) :-)
    luki56
    Level 39  
    box.mann wrote:
    oj tam :-)
    LUKI ma W8 i się cieszy - cieszmy się razem z Nim :-) :-) będziemy się tam droczyć o jakiegos tam OSa... eh... fuj...
    Szczerze mówiąc powinienem się wstydzić z deka jako Linuxowiec (dopiero upieczony ale linuxowiec) że w ogóle wiem co to jakie tam Łindołs łosiem :-) jest :-) :-)
    Łindołs już sam w sobie od urodzenia tłumaczy społeczności gdzie powinien wylądować...
    Mianowicie za łoknem :-) :-) :-)

Tak to u mnie wylądować moze Android, jest taki wolny że szlak idzie człowieka trafić. W WP8 przynajmniej mi szybko chodzi, Linuxa na komputerze nie zainstaluję, gdyż nie da się na nim odpalić 90% programów których używam. Cóż kazdemu pasuje co innego.