Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Golf 3 1.6 pali kable od cewki

07 Kwi 2013 18:57 2748 14
  • Poziom 11  
    Witam mam mały problem z moim golfem 3 1,6 benzyna z 93 roku z silnikiem ABU. Po podłączeniu aku pali kabel idący z 3 pinowej wtyczki wchodzącej w cewkę i idący do podłączenia czarnej okrągłej wtyczki po prawej stronie silnika.Jest to czarny kabel który sie pali i tylko on tak robi. Po podłączeniu aku nie reaguje na przekręcenia kluczykiem a na desce rozdzielczej świeci się tylko i to mocno ze jest zaciągnięty ręczny a kontrolki wody oleju i aku są takie jakby przygaszone.Aku nowe jak cos. Z góry dziękuje za pomoc

    Dodano po 2 [minuty]:

    Bezpieczniki oraz przekaźniki sprawdzone wszystko ok
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 32  
    Sprawdz wszystkie połączenia masowe.
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 11  
    wszystko jest ok prócz masy która szla do maski poza tym jest ok

    Dodano po 7 [minuty]:

    została wcześniej odłączona i było wszystko ok. do tej pory bo odłączyłem aku by naładować i dziś podłączyłem i zobaczyłem tylko dym z kabli nic więcej po odwinięciu taśmy z tej wiązki okazało się ze pali się tylko ten jeden kabel
  • Poziom 24  
    Ten kabel morze być uszkodzony i zwiera się.
  • Poziom 11  
    właśnie się nigdzie nie zwiera bo został zaizolowany i odłączony od tej wiązki w nowej izolacji i nadal się pali nawet po wymianie na inny grubszy
  • Poziom 11  
    Panowie udało się ze nie pali już tego kabla lecz po przekręceniu kluczyka na zapłon kontrolki wody aku i oleju gasną jest ok lecz rozrusznik nie ma startu coś tylko w nim tak jak by stuknie i koniec zamiast przebiegu mruga tylko inspekcja 02
  • Poziom 32  
    Napisz co było przyczyną to może ktoś Tobie pomożę.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 11  
    nie wiem jaka była przyczyna jakieś 3 miesiące temu wyjechałem z pracy w delegacje. Przed wyjazdem jeszcze normalnie nim jeździłem bo zakupy trzeba było porobić sami wiecie jak to jest przed wyjazdem. Dzień przed wyjazdem odstawiłem golfa na podwórku tak by nikomu nie wadził wróciłem bieg zaciągnąłem ręczny zgasiłem silnik odłączyłem aku i w ziołem do domu. Po przyjeździe wsadziłem aku przekręciłem stacyjkę i dym z pod maski i nawet golf nie miał żadnego rozruchu silnik stal bezczynnie. Wiec szybko wyciągnąłem klucze ze stacyjki i odłączyłem klemę z aku no i zacząłem sprawdzać taśma którą była owinięta wiązka właśnie od cewki do tej okrągłej skręcanej wtyczki nad silnikiem normalnie się miejscami przepaliła tak ze tej taśmy nie trzeba było ściągać ona spadała sama. A natomiast kabel to nawet izolacji nie miał na sobie już szczęście ze nie doszło to do komputera. Wiec poszedłem po kabel do domu sprawdziłem jeszcze inne kable czy się nie pozwierały ale było ok. i go na nowo podłączyłem ale powtórka z rozrywki ze tak powiem. na liczniku nie pokazało przebiegu kontrolka ręcznego tak świeciła ze aż raziła w oczy a kontrolki oleju,wody,aku były takie przygaszone.kontrolka od świateł nie działała, od podgrzewania tez nie w kabinie nie było światła. wiec do sklepu i kupiłem grubszy kabel trochę od poprzednich.podłączyłem go klemę na aku i nic auto umarło. ale zapaliłem papierosa chwile postałem znów podłączyłem aku i jest ok nie pali kabla kontrolki pala się normalnie na liczniku w kabinie jest światło normalnie. kierunek lewy działa prawy jak włączę to świeci się tylko ta strzałka i nie mruga i cos zgrzyta ale kierunek jest. a przy rozruchu rozrusznik oddaje jeden dźwięk taki dziwny jak coś by tam w nim przeskakiwało i koniec golfik nie odpala

    Dodano po 26 [minuty]:

    Motronic... Cewkę poprzednia odkręciłem bo myślałem ze ja ... strzelił przez to wszystko wiec pojechałem i kupiłem cewkę z auto szrotu oryginalna telefunken z gwarancja rozruchowa. zamontowałem ja u sąsiada w golfie 2 i odpalił jak złotko wiec ja zamontowałem do mnie. I tak jak pisałem wcześniej rozrusznik stuka i koniec autko nie odpala
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 11  
    zapłonowej tej co znajduje się na podszybiu.

    Dodano po 3 [minuty]:

    bo do rozrusznika idzie tylko masa i jedno pinowa wtyczka a mi zaczęło palić ta od cewki 3 pinową

    Dodano po 3 [minuty]:

    a rozrusznik tak jak pisałem wcześniej oddaje dźwięk '' włączania długopisu'' przy uruchomieniu zapłonu i koniec
  • Użytkownik usunął konto  
  • Moderator na urlopie...
    Co prawda, wątek ten jest napisany w dziale dla początkujących, ale jeśli autor (po moim wpisie) nadal będzie pisał na takim poziomie, to niestety, ale temat zablokuję!
    Do autora - proszę sobie przypomnieć:


    Regulamin

    szczególnie:

    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
  • Poziom 11  
    Czytałem na innych forach ze może być zablokowany rozrusznik ze tylko tak pstryka przy uruchamianiu silnika... Bo ze stacyjki wychodzi prąd normalnie bo ogrzewanie działa kierunki, światła,wycieraczki.radio zapalniczka wszystko jest ok kabli już nie pali tylko martwi mnie ten pstrykający rozrusznik.
  • Moderator na urlopie...
    W takim razie temat zamykam a Ty udaj się po pomoc (fizycznie) do warsztatu/mechanika!

    Regulamin

    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.


    Zasady działu - samochody
    Na tym forum wymagamy minimum wiedzy na temat aut oraz minimum własnego wkładu w zlokalizowanie usterki.