Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Technika 16L-914D - Uszkodzona przetwornica 12V/3,3V na układzie AP3503MP

Marek09 08 Apr 2013 12:17 2445 2
    Marek09
    Level 24  
    Witam.
    Telewizor na 12V, podłączone zostało 24V. Dziura w układzie AP3503MP. Po podaniu z zewnątrz 3,3V telewizor na szczęście działa.
    Czy ktoś orientuje się gdzie można kupić w Polsce ten układ AP3503MP? Może coś w zamian?
    Dodaję zdjęcie płyty.

Technika 16L-914D - Uszkodzona przetwornica 12V/3,3V na układzie AP3503MP Technika 16L-914D - Uszkodzona przetwornica 12V/3,3V na układzie AP3503MP
  • Helpful post
    lisek
    Service technician RTV
    Scalak musi być orginał (Chiny) , bo chodzi ta przetwornica na f=340kHz.
    Jest jego" słabszy brat "AP3502 (2A) ale tez nieosiągalny.
    Jedynie z Chin i czekać Link_za 5szt._ 11$ +porto ?

Najprosciej to przeróbka przetwornicy na inny scalak na nap. +3,3V, wykorzystując tylko wej. wyj. i masa.
    Możliwości i aplikacji ile dusza zapragnie > patrz manualae od LCD lub plasmy , zasilanie (procka i pamięci ) na Main
    Marek09
    Level 24  
    No najlepiej to wstawić oryginał, dolar tani, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało czekać z miesiąc na przesyłkę. Chyba zdecyduje się nad zastosowaniem innego układu. Dam jeszcze znać.

Zamówiłem jednak oryginalny z Chin. Wysyłka nawet gratis pocztą lotniczą. 14-28 dni czekania i zobaczymy.

Dzisiaj przyszły oryginalne układy. Po wstawieniu wszystko działa. Minęło równe 2 tygodnie od zamówienia, także sprawa zamknięta.
    Pozdrawiam.