Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Chrysler Voyager 2.5 CRD duży pobór prądu

09 Kwi 2013 16:48 4386 13
  • Poziom 10  
    Witam. Na bezpieczniku numer "14" jest duży pobór prądu aż 80mA. Co może zabierać tyle prądu? Na pewno nie jest to radio.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 16  
    Witam, a co jest na tym bezpieczniku podlaczone?
    Jesli nie wiesz to poprostu wylacz bezpiecznik i sprawdzaj co nie funkcjonuje.
    Z radiem to jest zagadka, czasami na wejsciu zasilania, , jesli Dioda ma zwarcie to moze pobierac prad, nawet gdy jest wylaczone.
    Wyjmij radio. i sprawdz na stole podlaczajac miernik, wowczas uzyskasz odpowiedz cza to radio, cza cos innego, moze tez byc ze ktorys z kabli w wiazce jest zwarty.
    Pozdrawiam amicar
  • Poziom 10  
    Bezpiecznik numer 14 to:BCM (światła stop L, R, migacze US, ...), konsola dachowa, radio, zmieniarka, SKIM, ATC, wzmacniacze audio (Infinity) radio wyjąłem pobor pradu się nie zmienił.Po wyjeciu bezpiecznika nie działa immobilaizer,centralny zamek,i wogóle nie kręci rozrusznik
  • Poziom 10  
    Pomoże ktoś?
  • Poziom 15  
    80mA to nie wiele. led pobiera 20mA. prawdopodobnie 80mA nazbierało się z paru urządzen: leda (np .(alarm)+ stan czuwania alarmu 0,2-60mA( kwestia alarmu)+ radio 1-60mA
  • Poziom 10  
    sam bezpiecznik numer "14" zabiera 80mA po jego włożeniu robi sie 140mA i to już jest zdecydowanie za dużo,wtedy akumulator rozładowuje mi sie w zimie po 2-3 dniach a tak jak teraz to do tygodnia.
  • Poziom 15  
    immobilaizer sterowanie centralnego są oryginalne?
    pomiaru dokonujesz pomiędzy akumulatorem a klemą? jeśli nie to sprawdź czy alternator, rozrusznik nic nie pobiera. ps. Przy poborze 0.14A akumulator 75 Ah powinien trzymać (75Ah/0.14A=535 h) 22 dni teoretycznie.
  • Poziom 10  
    tak oryginalne.pomiar pomiedzy akulatorem a klemą.

    Dodano po 2 [minuty]:

    ale tak jak pisalem powyzej Bezpiecznik numer 14 to:BCM (światła stop L, R, migacze US, ...), konsola dachowa, radio, zmieniarka, SKIM, ATC, wzmacniacze audio (Infinity) pobiera 80mA
  • Poziom 9  
    ja obstawiam że wyłączasz stacyjkę nie do samego końca . Koło stacyjki jest przycisk który trzeba nadusić . Wtedy kluczyk da się cofnąć o jeszcze kawałek i wtedy pobór prądu powinien zniknąć
  • Poziom 2  
    Trafiłem tu toche przypadkiem, bo szukałem innego podobnego problemu, a wypowiadam się ponieważ u mnie i u znajomego sprawa wygląda dokladnie tak samo jak u Ciebie kolego, więc to nie jest przypadkowa jednorazowa usterka
  • Poziom 10  
    wiec jezeli byś rozwiązał nasz problem był bym wdzieczny za twoją pomoc
  • Poziom 10  
    witam ponownie chciałbym odświerzyć temat.Czy jest ktoś w stanie pomóc
  • Poziom 10  
    jednocześnie zauważyłem że jeżeli nie wcisne pedału sprzegła samochodu nie odpale nawet nie zakreci rozrusznik słychać tylko jakieś pyknięcie
  • Poziom 9  
    przemyslawoslaw86 napisał:
    jednocześnie zauważyłem że jeżeli nie wcisne pedału sprzegła samochodu nie odpale nawet nie zakreci rozrusznik słychać tylko jakieś pyknięcie

    To akurat normalne w tym modelu . Takie "hamerykańskie" zabezpieczenie żebyś przypadkiem nie odpalił na biegu :D
    A jeśli chodzi o pobór to przeczytaj kilka postów wyżej co pisałem