Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereresztaa wrote:Rozumiem że muszę kupić wyłącznik i podpiąć obydwa kable?
zybex wrote:Przezroczysta taśma klejąca - jest cienka.Inna opcja, to naklejenie jakiegoś materiału (np. guma)
Magdapy wrote:Hej, temat wątku trochę odbiega od mojego problemu ale uznałam że zaryzykuję i może ktoś tu mi pomoże![]()
Zakupiłam domofon model: PROEL PC-512 (zamiennik pc255).
Podpielam dwa druciki, niebieski w L-, a biały w L+.
Jak dzwoni domofon to słychać dźwięk, ale podnosząc słuchawkę dalej domofon dzwoni, a przycisk P1 nie działa w celu otworzenia drzwi.
Co powinnam zrobić i co robię nie tak?
Magdapy wrote:Domofon został zaprogramowany ?Zakupiłam domofon model: PROEL PC-512 (zamiennik pc255).
Jak dzwoni domofon to słychać dźwięk, ale podnosząc słuchawkę dalej domofon dzwoni, a przycisk P1 nie działa w celu otworzenia drzwi.
CYRUS2 wrote:Magdapy wrote:Domofon został zaprogramowany ?Zakupiłam domofon model: PROEL PC-512 (zamiennik pc255).
Świeci dioda zielona w stanie spoczynku ?
Mogą też być zablokowane przypadkowo "widełki".
Magdapy wrote:Niestety nie świeci się na zielono, natomiast na czerwono świeci się ale gdy niebieski jest w L-, a to chyba jest niepoprawne zachowanie.
Jak próbuję włączyć programowanie i naciskam dłużej P2 żeby chwilę po przycisnąć P1 żadnego dźwięku nie ma:(
Quote:Ten aparat wyłącza i włącza się pogramowo - tymi przyciskami.PROEL SPJ PC255 - montaż włącznika/wyłącznika oraz regulacja głośności
Ircys wrote:Magdapy wrote:Niestety nie świeci się na zielono, natomiast na czerwono świeci się ale gdy niebieski jest w L-, a to chyba jest niepoprawne zachowanie.
Jak próbuję włączyć programowanie i naciskam dłużej P2 żeby chwilę po przycisnąć P1 żadnego dźwięku nie ma:(
Daj zdjęcie kasety, z której się do Ciebie dzwoni.
Pozdrawiam